Vágólapra másolva!
Még soha nem fordult elő a brit posta történetében, hogy a királyi családon kívül élő emberről mintáztak volna bélyeget. A megtiszteltetés ezúttal David Beckhamet és Michael Owent érte, akik a labdarúgó-világbajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott büszkeségei. A bélyegek május elsején kerülnek forgalomba.

Ahogy a brit sajtó fogalmazott, a királyi családot követően a futball hercegeit érte az a megtiszteltetés, hogy élő személyként bélyegre kerülhessenek. A két kiválasztott természetesen a napjaink két legjobb brit labdarúgójának tartott David Beckham és Michael Owen volt, akiknek képmását a brit királyi posta megörökítette. Érdekesség, hogy Owen szerepel a drágább bélyegen, őt 26 pennyre tartja a posta, míg Beckham mindössze 22 pennys.

"Kaptam egy tippet, miszerint a királynő már régóta gondolkodik azon, hogy szakítva a konvenciókkal engedélyezze az élő emberek bélyegre vitelét" - nyilatkozta Peter Jennings, aki Nagy-Britanniában komoly bélyegszakértőnek számít. "Abszolút igaza van, én már évek óta ezért harcoltam, azzal a kitétellel, hogy politikai és vallási személyiségek ne lehessenek bélyegképmások. A sport azonban más."

A bélyegek május elsején kerülnek forgalomba, elsőként kizárólag az Ír-tengeri Man-szigeten lehet majd kapni.

Pincési László

Ajánlat: