Vágólapra másolva!
Alig pár nap telt el a labdarúgó UEFA-kupa sorsolás óta, az Inter máris megkezdte az aknamunkát a finálé leendő helyszínét illetően. Rotterdam ugyan még aktuális lehet, hiszen a Feyenoord áll a sorozatban, ám amennyiben a két milánói együttes, az Inter és az AC Milan jutna döntőbe, úgy az olaszok inkább a San Sirót javasolják.

Giacinto Facchetti , az Internazionale alelnöke szerint Rotterdam helyett Milánóban kellene megrendezni a labdarúgó UEFA-kupa döntőjét, ha a két helyi csapat harcolja ki a részvételt. "Minden szurkoló jobban járna, ha az amúgy is közösen használt San Siro stadionban játszanánk a Milan ellen, nem pedig innen többszáz kilométerre" - jelentette ki Facchetti.

Az elődöntő párosítása szerint az Inter a holland Feyenoorddal, a városi rivális AC Milan pedig a német Borussia Dortmunddal találkozik. A fináléra május 8-án kerül sor Rotterdamban, ahol a pompázatos De Kuip-stadion, a "Teknő" várja majd a játékosokat. Az 50 ezer fős létesítményben korábban egyszer már rendeztek UEFA-kupa döntőt: 1974-ben a Feyenoord és az angol Tottenham csapott össze, és összesítésben a hollandok 4-2-re nyertek.