Vágólapra másolva!
A júniusi labdarúgó-világbajnokságot követően visszavonul Oliver Bierhoff, a német válogatott és francia bajnokságban szereplő Monaco játékosa. A korábban többek között az AC Milant is erősítő támadó, aki az 1996-os Európa-bajnokság döntőjében aranygóllal segítette Eb-győzelemhez Németországot, csak akkor változtatná meg döntését, ha jelenlegi klubjánál ambiciózusabb csapattól kapna ajánlatot.

Az egykori Real Madrid-játékost, valamint válogatott edzőt, Uli Stielikét kérte fel a Német Labdarúgó-szövetség a 2006-os világbajnokságra kialakított "Német Csapat 2006" elnevezésű program vezetőjének. A program célja, hogy az idei labdarúgó-világbajnokságot követően mintegy tehetségkutató mozgalom keretében kiválogassa azokat a fiatal labdarúgókat, akik négy év múlva a válogatott gerincét alkothatják. Stielike várhatóan napokon belül aláírja négy évre, 2006. június 30-ig szóló szerződését. Munkáját az egykori Hamburg-játékos, Horst Hrubesch segíti majd.

Ami a felnőtt válogatottat illeti: Oliver Bierhoff bejelentette, a világbajnokságot követően befejezi az aktív labdarúgást. "Még nem döntöttem el biztosan, de nagyon úgy tűnik, számomra a nyáron véget ér a labdarúgás. Az egyetlen ok, ami miatt folytatnám, ha találnék egy ambiciózus klubot. Jelenleg Monacóban szörnyen érzem magam, edzőmmel, Didier Deschamps-pal semmilyen kapcsolatom nincsen, nem beszélünk egymással, nem bízunk egymásban" - nyilatkozta a 33 éves monacói csatár, aki immáron tizenhetedik profi idényét tapossa, korábban megfordult az olasz Udinese és az AC Milan együttesében is.

A ma esti, Rostockban sorra kerülő Egyesül Államok elleni barátságos mérkőzésen egyébként Christian Ziege, az angol Tottenhamben játszó középpályás viseli majd a csapatkapitányi karszalagot. Az eddig 63 válogatott szerepléssel büszkélkedő játékos Oliver Kahn "szerepkörét" veszi át. Rudi Völler választása könnyű volt, hiszen a jelenlegi csapatban Ziege a legrutinosabb játékos. "Nagy megtiszteltetés és egy nagy álom beteljesülése ez számomra. Még soha sem voltam csapatkapitány, de gyermekkorom óta erről álmodtam" - mondta boldogan Ziege.

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a foci VB-t?