Vágólapra másolva!
A Valencia együttese ebben az idényben is sikeresen szerepel, de a klub elsősorban nem a viharos támadójátékának köszönhetően aratja a győzelmeket, hanem sziklaszilárd védelme segíti rendszeresen diadalhoz. Ezen szeretne javítani Rafa Benítez mester egy gólerős csatár szerződtetésével, kiszemeltje pedig nem más, mint a brazil Jardel.

Az előző két idény Bajnokok Ligájának döntőse a spanyol bajnokságban a listavezető Real Madriddal azonos pontszámmal áll a második helyen, vagyis minden esélye megvan az aranyérem megszerzésére, de ha a gólkülönbségen fog múlni a dolog, akkor minden bizonnyal a rövidebbet húzza majd.

Mert bár való igaz, hogy a Valencia kapta a legkevesebb gólt a Primera Divisiónban, szám szerint 24-et 31 találkozón, ugyanakkor csupán 38 alkalommal volt eredményes. Az eddigi 31 fordulóban húsz alkalommal fordult elő, hogy a gárda csak egy vagy egyetlen gólt sem ért el, és csupán elképesztően jó védelmének köszönheti, hogy ilyen előkelő helyen áll, hiszen 12 mérkőzésen nem került a labda a hálójukba.

A csatárok tehát nem kápráztatták el a szurkolókat, jellemző, hogy a házi góllövőlista élén a támadó Salva és a középpályás Rufete áll. A korábban az élvonalban és a másodosztályban is gólkirályi címet szerző Salvát egyébként azért igazolták a nyáron, hogy ontsa a gólokat, de ez eddig nem nagyon ment neki, igaz, még mindig eredményesebb, mint a klub többi támadója: Juan Sánchez, Carew vagy Adrian Ilie.

Nem csoda, hogy a jövőre gondolva Rafa Benítez szeretne egy olyan támadót szerződtetni, akinek a személye garancia a gólokra, és ebből a szempontból a brazil Mario Jardelnél jobbat nem is találhatna. A dél-amerikai ugyanis képtelen gólt nem lőni: korábban az FC Porto színeiben négy gólkirályi címet szerzett Portugáliában, egy idényt a török Galatasaraynál eltöltve szintén nem adta húsz találatnál alább, most pedig a Sporting Lisboánál már harminc fölött jár, mindössze 28 forduló alatt.

Valósággal érthetetlen, hogy nívósabb bajnokságban eddig nem próbálhatta ki magát, de könnyen lehet, hogy ez csak nyárig lesz így, mert a Valencia komolyan érdeklődik iránta. A transzfert akadályozója lehet azonban, hogy a spanyolok nem lesznek hajlandóak túlságosan nagy összegeket kifizetni, ahogyan a klub elnöke, Jaime Ortiz fogalmazott: "Nem vagyunk abban a helyzetben hogy őrült nagy pénzt adjunk egy focistáért". Márpedig Jardel nem lesz olcsó, annyi biztos.