Vágólapra másolva!

A Bayern München és a Real Madrid együttesei meglehetősen jól ismerhetik egymást, hiszen a legutóbbi két kiírásban hat alkalommal mérkőztek meg egymással. A hat találkozóból a müncheniek ötöt megnyertek, két évvel ezelőtt mégis ők húzták a rövidebbet, akkor a Real Madrid jutott tovább, és végül meg is nyerte a sorozatot.

Tavaly viszont a bajorok jutottak tovább, és végül ők emelhették magasba a trófeát. Ennek alapján a mostani párviadalnak különleges jelentősége lehet, hiszen az előzmények azt mutatják: aki itt nyer, az jó eséllyel pályázik a végső diadalra.

A Bayernnek már csak ez az egy lehetősége van arra, hogy az idényben nyerjen valamilyen trófeát, hiszen a német kupából már kiesett, és a bajnokságban is alaposan lemaradt. Ottmar Hitzfeld együttesének a védelme az utóbbi hetekben remekül működött, ám a támadó részleggel már akadtak gondok. A tréner nagy bánatára nem számíthat Mehmet Schollra, aki csereként állt be a hétvégi bajnokin, de ismét megsérült, és le kellett hozni. Így minden bizonnyal a brazil Paulo Sergio kap majd lehetőséget a támadósorban. Nagy kérdés még, hogy ki játszik a védelem jobb oldalán: Willy Sagnolt Hitzfeld pihentette a hétvégén, de nem biztos, hogy felépül a Real elleni találkozóra. Ebben az esetben Haszan Szalihamidzsics vagy Owen Hargreaves szerepelhet ezen a poszton, de egyikük sem érzi igazán otthon magát jobbhátvédként.

A Realnál is akadnak sérültek, Luis Figo például egészen biztosan nem léphet pályára az Olympia-stadionban (a portugál el sem utazott Németországba), és a hétvégén kisebb sérülést összeszedett Zinedine Zidane és Santiago Solari játéka is kérdéses, bár valószínűleg mindketten vállalják a szereplést. Del Bosque mester a biztonság kedvéért külön kiemelte az elkövetkező napok fontosságát futballistái számára: "A következő 45 nap során fog eldőlni, hogy a szezon fantasztikus sikert hoz, vagy pedig hatalmas katasztrófa lesz" - mondta.

Egy másik spanyol csapat, a Deportivo már mindenképpen sikeresnek fogja elkönyvelni a szezont, hiszen a spanyol kupát már megszerezte a klub, és minden további diadal csak ajándék lesz az egyesületnek. A galíciaiaik azonban nagyon komolyan veszik a Bajnokok Ligáját, és a Manchester United ellen is győzelemre készülnek. A Depor a mostani kiírásában már kétszer legyőzte a Vörös Ördögöket, és ugyanezt a bravúrt végrehajtotta az Arsenal ellen is, vagyis az angolok játékstílusa nagyon fekszik Irureta együttesének. A hispánok a legjobb összeállításukban várják a Manchestert, vagyis a támadósorban ott lesz Diego Tristán, a középpályán pedig Mauro Silva, Valerón és Fran is, akik az utóbbi időben mind kiváló formában szerepelnek.

Ami Sir Alex Ferguson együttesét illeti, Juan Sebastián Verón saroksérülése még mindig nem jött rendbe, így rá nem számíthat a skót mester, de így is van kiből válogatnia: azt még mindig nem döntötte el, hogy az ebben a szezonban gyakran alkalmazott egycsatáros felállásban küldje pályára együttesét (ebben az esetben Paul Scholes kerülhet be a kezdő tizenegybe), vagy pedig két támadóval rohamozza a Depor kapuját (ekkor Ole-Gunnar Solskjaer kaphat lehetőséget Van Nistelrooy mellett). A trénert azonban minden bizonnyal az izgatja a legjobban, hogy kapusa, Fabien Barthez képes lesz-e baki nélkül abszolválni a találkozót: tavaly ugyanis az Old Traffordon az ő hibái eredményezték a spanyolok győzelmét.

Ajánlat: