Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Rivaldo visszatért

A játékosokon tehát meglehetősen nagy pszichikai teher van, amit csak némileg könnyíthet az, hogy háromhetes kihagyása után visszatér a csapatba a legnagyobb sztár, a brazil Rivaldo. Kérdés, nem várnak-e majd mindent a csapattársak is tőle. A Galatasaray ellen győztes gólt elérő Luis Enrique mindenesetre eltiltása miatt semmiképpen sem léphet pályára, és Carles Rexach mester azt is csak az utolsó percben dönti el, hogy Frank de Boer partnere Abelardo vagy Philippe Christanval lesz a védelem tengelyében. Az argentin Javier Saviola csak a kispadon kap helyet, ahogyan az az idegenbeli meccseken lenni szokott, az athéniak kapuját tehát Patrick Kluivert és honfitársa, Marc Overmars rohamozhatja majd.

A spanyoloktól egy győzelem mindenképpen meglepetés lenne, hiszen a Panathinaikosz hazai pályán rendkívül erős: a jelenlegi kiírásban egyszer sem szenvedett vereséget az Aposztolasz Nikolaidisz-stadionban. A fanatikus hazai közönség valósággal belehajszolja a görögöket a győzelembe, azonban a Pana egyik kulcsembere, Giorgiosz Karagunisz eltiltása miatt most nem osztogathat a középpályán. A hazaiak várható összeállítása így is támadó taktikát sejtet, hiszen előreláthatóan négy csatár is a pályán lesz Liberopulosz, Olisadebe, Konsztantinu és Vlaovic személyében.

Az európai kupák történetében csak kevés olyan gárda van, amely két egymást követő évben két különböző trófeát nyert: ez a bravúr csak a Juventusnak sikerült 1984-ben és 85-ben (KEK és BEK), illetve a Liverpoolnak 1976-ban és 1977-ben (UEFA-kupa és BEK). A Vörösök most ezt szeretnék megismételni, és a tavalyi UEFA-kupa győzelem után a Bajnokok Ligájában is a végső diadalra törnek. A legjobb négy közé jutásért a Bayer Leverkusen lesz a Liverpool ellenfele, és az Anfield Roadon a legnagyobb kérdés az, hogy Steven Gerrard és Emile Heskey vállalni tudja-e a játékot. Mindkét futballista kisebb sérüléssel bajlódik, a középpályás már hosszabb ideje van a maródiak listáján, a csatár pedig a Charlton elleni, hét végi bajnokin került oda. Gérard Houllier és Alan Thompson bízik abban, hogy mindketten ott lehetnek a kezdő tizenegyben a németek ellen, de akkor sem esnek kétségbe, ha a két focista nem játszhat: Gerardot Vladimir Smícer, Heskey-t pedig Jari Litmanen pótolhatja.

A Leverkusen csapatkapitánya, Jens Nowotny ugyan elutazott a csapattal Liverpoolba, de csak a lelátóról nézheti majd társait, hiszen három sárga lapja miatt eltiltását tölti. A védelem tengelyében minden bizonnyal az eddig a középpályán számításba vett Carsten Ramelow pótolja majd, akinek nem lesz ismeretlen ez a poszt, pályafutása elején ugyanis középhátvédet játszott. Ramelow hátratolásával a középpályán Michael Ballack és Yildiray Bastürk számára is lesz hely, előbbi azonban így minden bizonnyal védekezőbb feladatot kap majd.

Ajánlat: