Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában még csak a legjobb négy közé jutás volt a tét kedden és szerdán, az UEFA-kupában viszont már az elődöntőkre kerül sor csütörtökön, és a mérkőzéséken mindkét milánói gárda pályára lép. Azonban míg az AC Milan számára a kupasorozat jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy nyerjenek valamit a szezonban, addig az Internazionale elsősorban a bajnokságra koncentrál, és az UEFA-kupa csak másodlagos a számára.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Héctor Cúper együttese nem akar nyerni a Feyenoord elleni hazai meccsen, sőt, az argentin tréner nem győzte hangsúlyozni, hogy számára mindkét sorozat ugyanolyan fontos. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a kezdő csapatból várhatóan ismét kimarad a csapat legveszélyesebb támadója, Christian Vieri, aki már hetek óta kisebb sérüléssel bajlódik, sőt, az olasz lapok szerint Alváro Recoba sem szerepel majd a gárdában, viszont a Reuters információi szerint az uruguayi csatár kezd. A brazil Ronaldo viszont még csak a kispadon kap majd helyet, ami egyben azt jelenti, hogy a támadósorban Nicola Ventola és Mohamed Kallon kap bizonyítási lehetőséget. A kapuban biztosan nem Francesco Toldo áll majd, de ez kényszerű húzás Cúper részéről, mivel a kapust a legutóbbi fordulóban a Valencia ellen kiállították, és így legfeljebb majd a döntőben védhet. Kérdéses még az argentin jobbhátvéd, Javier Zanetti játéka is, aki izomhúzódást szenvedett.

A Feyenoord az Interrel ellentétben rendkívül komolyan veszi az UEFA-kupát, ami érthető, hiszen a finálét Rotterdamban játsszák majd, vagyis ha a hollandok bejutnának a döntőbe, akkor hazai pályán szerepelhetnének. Nehezíti a rotterdamiak helyzetét, hogy a hét végi bajnokin a csapat középhátvédje, Patrick Paauwe megsérült, és játéka igencsak kérdéses. Ez már csak azért is nagy gond a csapat edzője, Bert van Marwijk számára, mert az ugyancsak védő Kees van Wonderen, Glenn Loovens és Civard Sprockel influenzával bajlódik.

A másik ágon az AC Milan a Borussia Dortmund otthonában lép pályára, és bár a rossonerók alelnöke, Adriano Galliani pár hónappal ezelőtt kijelentette: az UEFA-kupa megnyerése sem kárpótolná a klubot az idei gyenge szezonért, de azért nem lennének elkeseredve, ha elhódítanák a trófeát. Az olaszok az utóbbi időben javuló formát mutatnak, ami nagy részben a sokáig sérült Filippo Inzaghi visszatérésnek köszönhető. A csatár a legutóbbi fordulóban kétszer volt eredményes, és góljaira nagy szükség volt Andrij Sevcsenko hiányzása miatt. Hasonlóan fontos lehet, hogy a csapatkapitány Paolo Maldini is a gárda rendelkezésére áll, és Ruí Costa sérülése sem olyan nagy probléma, hiszen helyettese, Andrea Pirlo is kezd belelendülni. A tréner, Carlo Ancelotti szerint még az sem elképzelhetetlen hogy Pirlo és Ruí Costa is kezdeni fog a Dortmund ellen, ennek azonban elég kicsi a valószínűsége.

Ami a dortmundiakat illeti, a Borussia még mindig nem tett le arról, hogy megszerezni a bajnoki címet a Bundesligában, de a hét végi, Stuttgart elleni vereség után már mások kezében van a sorsa. Matthias Sammer ennek megfelelően kiemelte az UEFA-kupa fontosságát: "Arra a sorozatra kell koncentrálnunk, amelyben mi dönthetünk a saját sorsunkról" - jelentette ki. A németeknél egyedül a télen a Freiburgból igazolt, és előző klubjával ebben a sorozatban már szerepelt Sebastian Kehl hiányzik majd, akit Stefan Reuter pótolhat. Sok múlhat a Dortmund braziljain, különösen Amorosón, aki fegyelmezetlenségei miatt többször is konfliktusba került Sammerrel, de góljai mindig elég érvet jelentettek ahhoz, hogy a kezdő csapatban kapjon helyet. A csatár egyébként a hírek szerint fogadást kötött honfitársával, az Internazionaléban szereplő Ronaldóval az UEFA-kupa megnyerését illetően, ehhez azonban előbb mindkét gárdának be kellene jutnia a fináléba.

Korábban:

A megtizedelt Milannál az Interről álmodnak