Vágólapra másolva!
Négy pont - ennyi a különbség a német labdarúgó-bajnokság első két helyezettje között. A Bundesliga éllovasa, a Bayer Leverkusen a hétvégi, 30. fordulóban az utolsó helyen álló Kölnt fogadja, míg a Dortmund - nélkülözve az UEFA-kupa-elődöntőn mesterhármast elérő Amorosót - az 1860 München ellen hazai környezetben lép pályára.

A szerdai liverpooli Bajnokok Ligája-mérkőzést követően szombaton újabb komoly feladat vár a Bayer Leverkusen együttesére. A német listavezető a Kölnt fogadja, és bár négypontos előnye megnyugtatóak tűnik, a győzelem fontos lépes lenne a bajnoki cím felé vezető úton. A Bayerben egyedül az argentin válogatott Placente játékával nem számolhat Klaus Topmöller, a középpályást ugyanis egy héttel korábban kiállították. A Kölnben több a probléma, Arveladze, Timm és Laslandes sérült, visszatér viszont a kezdő tizenegybe a büntetését letöltő Cullmann.

Az üldözők legvérmesebbje a Borussia Dortmund, amelyről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy rossz formában lenne. Matthias Sammer együttese csütörtökön UEFA-kupa-elődöntő mérkőzésén, hazai pályán 4-0-ra verte az olasz AC Milant, amely nemzetközi mércével is komoly fegyvertény. Utoljára 1999. május 22-én tudott hazai pályán győzni az 1860 München ellen a Dortmund (3-1), ezt most szeretné végre megismételni. Sammer balszerencséjére legjobb formában lévő csatára, a Milannak mesterhármast vágó brazil Amoroso sárga kártyái miatt csak a lelátóról izgulhat, Lehmann kapussal egyetemben. A vendégek kórházsorozata sem javult: Stranzl, Tyce, Winkler, Greilich és Ipoua sérült, Weissenberger piros lap miatt nem játszhat.

A címvédő Bayern München a Lisztes Krisztiánnal a kezdő tizenegyben felálló Werder Brement fogadja, azt az együttest, amely tavaly a még brémai színekben remeklő Pizarro két góljának is köszönhetően 3-2-es sikerrel tért haza az olimpiai stadionból. Most a Bayern az esélyesebb, annak ellenére, hogy Scholl, Zickler és Jancker sérülés, Kuffour, valamint Hargreaves eltiltás miatt nem szerepelhet. A vendégeknél Blank és Bogdanovic hiányzik, Lisztes Krisztiánnak pedig vigyázni kell, nehogy sárgát kapjon, mert akkor a jövő héten ő is kényszerpályára kerülne.

A másik két magyar érdekeltség közül a jobbik pozícióban álló Hertha BSC - immáron elveszetve Götz edzővel eddig bőszen védett veretlenségét - Wolfsburgban meccsel. A csapat legnagyobb gondját jelenleg Alves gyorshajtásért kiszabott büntetése jelenti. A hazaiaknál Maric és Rau sérült, visszaállhat viszont a sárgáit kipihenő Petrov. A 12. helyezett Cottbus hazai pályán fogadja az egy pozícióval és négy ponttal előrébb tartó Mönchengladbachot. Miután az egykori keletnémet gárda csak hazai pályán veszélyes, így nem baklövés a győzelmére tippelni. Főleg annak ismeretében, hogy otthon január óta még gólt sem kapott. A 'Gladbach elleni utolsó három mérkőzés döntetlenre végződött, ezen lehet most javítani. Sebők visszatérhet az együttesbe.

A 30. forduló párosítása
Szombat:
Bayern München - Werder Bremen
Wolfsburg - Hertha
Cottbus - Mönchengladbach
St. Pauli - Kaiserslautern
Bayer Leverkusen - Köln
Schalke 04 - Hamburg
Hansa Rostock - Nürnberg

Vasárnap:
Freiburg - Stuttgart
Dortmund - 1860 München

Pincési László

Ajánlat: