Vágólapra másolva!
A Videoton második félidei szervezett játéka, és a Vasasénál lényegesen jobb helyzetkihasználása megérdemelt hazai sikert eredményezett.

Borsodi Liga, 28. forduló:
Videoton - Vasas 4-1 (2-0)
Székesfehérvár, 3500 néző
vezette: Ábrahám
Videoton: Végh - Kovács B., Csató, Vilotic, Bekő - Szalai (Timár, 76.), Dvéri, Monye (Tóth B., 46.), Némedi - Gajic (Földes, 85.), Terjék
Vasas: Kövesfalvi - Simek, Hrutka, Juhár, Makra - Herczeg, Bükszegi (Zrlic, 61.), Aranyos - Szabados (Zabos, 46.), Gyánó (Váczi, 46.), Tóth N.
gól: Gajic (9.), Dvéri (44., 78.), Tóth B. (69.), illetve Tóth N. (65.-11-esből)
kiállítva: Zabos (77.)
sárga lap: Váczi (81.)

Veretlen találkozott a nyeretlennel, legalábbis a tavaszi teljesítmények alapján - és nem a táblázaton sokkal előkelőbb helyen állomásozó Videoton volt a veretlen... Ennek megfelelően nehéz volt esélyeket latolgatni, Várhidi Péter, a tavasszal bukdácsoló hazaiak edzője nem is tagadta, nehéz meccsre számít a kiesőjelölt ellen. Azt is mondta a fehérvári mester, hogy néhány szép játékkal elveszített meccs után ezúttal egy rosszul játszó Vidit is elfogadna - ha győzne. Tanítványai meg, mintha kedvében szerettek volna járni - rosszul játszottak az első félidőben. Ehhez persze köze volt az előre menekülő, győzelemre ítélt Vasasnak is, amely bátor támadójátékkal lépett fel, s a szél segítségét is kihasználva beszorította ellenfelét.

Hogy ezek után hogyan vezetett mégis 2-0-ra szünetben a Vidi? Egyrészt a fehérvári piros-kékek majdnem tökéletes helyzetkihasználásának, másrészt a Vasas-védelem bakijainak köszönhetően. Nehezen magyarázhatja meg bizonyítványát az a hátsó alakzat, amelynek előbb Gajic, majd Dvéri is úgy rúghatott gólt öt méterről, hogy védő a közelében nem volt. Mentség persze akad, hiszen a vendégedző, Kiss László felforgatott védelmet volt kénytelen pályára küldeni. Ahogy a meccs után fogalmazott: tulajdonképpen ezért voltak kénytelenek inkább a támadásokra helyezni a hangsúlyt.

Támadtak hát becsülettel, de hiába volt rendkívül agilis a válogatott Tóth Norbert, beadásait követően társai helyzetkihagyó-versenyt rendeztek. Juhár fejesénél a gólvonalon álló Kovács Balázs mentett, de Gyánó és Aranyos sem volt képes közelről eltalálni a kaput. A Vidi a félidő elején és végén is pontosan fejezett be egy-egy akciót, vagyis egy olyan játékrészt zárt biztos előnnyel, amelyben a Vasasnak volt több lehetősége.

A második félidőben Terjék egy perc után eldönthette volna a meccset, de kopírozta az angyalföldiek ügyetlenkedését, midőn három méterről Kövesfalvi kezére fejelte a labdát. A Vasas továbbra sem adta fel, a tavasszal megszokott küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panaszuk a vendégszurkolóknak, ráadásul a csereként bevetett Váczi személyében társa is akadt a kreatív játékban leginkább otthonos Tóthnak. Ketten legalább féltucatnyi "gólpasszt" adtak a meccsen - az idézőjel a csapattársak befejezései miatt szükségeltetik. Gólt ugyanis akcióból képtelen volt szerezni a Vasas. Talán az erőfeszítések hatották meg Ábrahám játékvezetőt, aki a vendégek közfelkiáltása nyomán megítélt egy tizenegyest Vilotic láthatatlan kezezéséért, s ebből végre szépített a legjobb angyalföldi, Tóth.

Csakhogy Tóth akadt a másik oldalon is, és ez döntött: a csereként beálló Tóth Balázs két perc elteltével óriási góllal zúzta szét az éledő Vasas-reményeket. S mivel újabb tíz perc után a tavaly augusztus óta először pályára lépő Zabos jogos kiállítása, majd a szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgásból Dvéri második gólja írta tovább a forgatókönyvet, biztossá vált: nem kerül közelebb a középmezőnyhöz a tavaszi veretlenségétől búcsúzó Vasas. Sőt, pesszimistább hívei szerint lépett egyet a sír széléről - és nem hátra...

9. perc: Bekő bal oldali beadása átszállt a Vasas-védők fölött, s Gajic 5 méterről az üres kapuba lőtt (1-0).

17. perc: Tóth Norbert jobb oldali szögletét Gyánó 4 méterről alig fejelte a kapu fölé.

44. perc: Szalai jobb oldali beadását Gajic fejjel megcsúsztatta és az érkező Dvéri senkitől sem zavartatva, 6 méterről biztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

65. perc: Juhász fejese Vilotic kezére pattant és Ábrahám játékvezető 11-est ítélt. A büntetőből Tóth Norbert biztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-1).

69. perc: Herczeg kifejelt labdáját Tóth Balázs 17 méterre a kaputól mellre vette, majd ballal a jobb felső sarokba lőtte (3-1).

78. perc: Zabos a 16-os vonalánál lerántotta a kitörő Terjéket utolsó emberként, ezért Ábrahám kiállította a Vasas-játékost. A szabadrúgást Dvéri lőtte a bal alsó sarokba (4-1).