Vágólapra másolva!
Ha a spanyol csapatok úgy futballoznak a jövő héten a Bajnokok Ligájában, ahogyan szombaton a Primera Divisiónban tették, akkor akár az sem elképzelhetetlen, hogy mindhárom spanyol együttes bejut a legjobb négy közé. Igaz, a BL-ben nem a Rayo Vallecano, a Mallorca és a Bilbao lesz az ellenfelük, de a Real Madrid, a Deportivo és a Barcelona teljesítménye így is bíztató volt.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Victor Sanchezt ölelgető Tristán ezúttal nem durvaságával, hanem egy remekbeszabott mesterhármassal vétette észre magát

A Mallorca elleni meccs ehhez tökéletes főpróba volt, és különösen Diego Tristán volt az, aki kitett magáért, hiszen a támadó negyedóra alatt mesterhármast ért el, és ezzel az élre ugrott a spanyol bajnokság góllövőlistáján. Tristánnak szüksége is volt arra, hogy megmutassa: nem felejtette el a gólszerzés tudományát, hiszen a Manchester elleni hazai BL-meccsen leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy brutálisan beleszállt David Beckhambe. A csatár formája tehát mindenképpen javuló tendenciát mutat, ami elsősorban a manchesterieket aggaszthatja, a Depor trénerének, Javier Iruretának viszont az okozhat némi problémát, hogy brazil középpályása, Mauro Silva megsérült az első félidőben, le is kellett cserélni, és játéka kérdéses a BL-meccsen.

Nem játszott rosszul a Real Madrid sem a fővárosi derbin a Rayo Vallecano ellen, de a királyi gárda első góljához a szerencsének jóval több köze volt, mint bármelyik Real-futballistának. Roberto Carlos lövése ugyan nem volt rossz, de a labda egy védőn megpattanva száguldott a kapu felé, hogy a kapufáról visszapattanva, a kapus hátát is érintve is kerüljön a hálóba. A hazaiakon igen csak látszott, hogy fejben már a Bayern München elleni visszavágón járnak, ami leginkább a második találatnál mutatkozott meg: Raúl passza után Fernando Morientes leheletfinom mozdulattal cselezte ki a kapust és helyezett a hálóba, de a gólt követően szinte ellökte magától az ünnepelni érkező Roberto Carlost, és rendkívül morózusan futott vissza a középkezdéshez. A BL-meccset tekintetbe véve az mindenképpen jó hír lehet a Real-hívők számára, hogy az utolsó negyedórára az egy hónapja sérült Luis Figo is pályára lépett, és ha már ott volt, akkor ő végezte el a Guti buktatásáért megítélt tizenegyest. A Rayo szépítő gólja pár perccel a lefújás előtt nem osztott, nem szorzott.

Ami a Barcelonát illeti, a legtöbb kritika talán a katalánok mesterét, Carles Rexachot érte az utóbbi időben, mondván, a szakember sokszor maga sem tudja, milyen taktikával küldi pályára csapatát, és az idegenbeli meccseken rendre túlságosan is defenzív futballt játszat együttesével. A Bilbao elleni mérkőzés előtt azonban Rexach változtatott eddigi szokásán, már ami az argentin csatárt, Javier Saviolát illeti, hiszen a fiatal támadó az idegenbeli mérkőzéseken eddig legtöbbször csak csere volt, ám most Patrick Kluivert hiányzása miatt a Nyúl becenévre hallgató futballista bekerült a kezdő csapatba. Rexach alkalmasint már bánhatja, hogy korábban nem tett így, hiszen a három pontot Saviola szállította a Barcának: az első és a második félidőben is eredményes volt. Ezzel a szezon során először volt eredményes a Camp Noun kívül és összességében 13-ra növelte bajnoki góljainak számát. Ami a Bilbaót illeti, a baszkok sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el, amivel szinte minden esélyüket elveszítették a Bajnokok Ligájába való bejutásra, sőt, az UEFA-kupás helyezésük is veszélybe került, nem is beszélve a tréner, Jupp Heynckes állásáról.

Ajánlat:

A Primera Division állása és mesterlövészei