Vágólapra másolva!
A Valencia továbbra is tartja a lépést a Real Madriddal a Primera Division élén, sőt, a csapat ezúttal a megszokottnál is magabiztosabb teljesítménnyel gyűjtötte be a három pontot hazai pályán a Real Sociedad ellen. Az utóbbi hetekben remekül szereplő Celta Vigo azonban vereséget szenvedett, és mivel a Real Betis sem tudott nyerni, az FC Barcelona máris fellopakodott a negyedik helyre a spanyol bajnokságban.

A Real Madriddal azonos pontszámmal álló Valencia a szezon során nem éppen lenyűgöző támadójátékáról volt híres, nem csoda, hogy a királyi gárdának sokkal jobb a gólkülönbsége, de Rafa Benítez együttese ezúttal megmutatta, hogy tud rendkívül offenzívan is futballozni. Az áldozat a kiesés ellen küzdő Real Sociedad volt, amely azóta nem szenvedett vereséget, hogy a kispadon John Toshackot Olabe váltotta.

A baszk gárda azonban most csak statisztálni tudott a Valencia győzelméhez, a hazai gárda ugyanis valósággal lesöpörte a pályáról a vendégeket. Kily Gonzálezék már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, de szokásukkal ellentétben most nem álltak le, és a második félidőben megduplázták góljaik számát. A trénert defenzív taktikája miatt sokszor kritizáló szurkolók elégedetten látták, hogy a mester a második félidőben rendre újabb csatárokat hoz be a pályára, és az utolsó percekben már négy támadó rohamozta a Sociedad kapuját. Ennek eredményeképpen a Valencia négy gólt is szerzett, és ebben az idényben először fordult elő, hogy a Mestalla-stadionban kettőnél többször volt eredményes.

A Bajnokok Ligáját érő helyekért hajtó Celta Vigo viszont négy egymást követő győzelem után vereséget szenvedett az RCD Espanyol otthonában, és ezzel visszacsúszott az ötödik helyre. A kisebbik barcelonai együttes ezzel nagy szolgálatot tett az FC Barcelonának, hiszen Kluiverték két helyet ugrottak előre, és már a negyedik pozícióban áll, amely BL-szereplést ér. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Real Betis sorozatban a negyedik döntetlenjét játssza, és a Barca így a sevillaiakat is meg tudta előzni.

A katalánok azonban csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak jobban a Vigónál, a Betisnek pedig csak eggyel kevesebb pontja van, vagyis a negyedik helyért nagy küzdelem várható. Ugyanez elmondható a kiesés elleni küzdelemről is, a bennmaradásért harcoló együttesek közül ugyanis egyik sem tudott nyerni a hétvégén, sőt, pontot is csak hárman szereztek. A Las Palmasnak ez az egy pont is elég volt ahhoz, hogy három helyet előreugorjon a tabellán, ami jól jelzi, hogy a hátsó régiókban milyen szorosan állnak a csapatok.

Korábban: