Vágólapra másolva!
Hatodik éve rendezik Magyarországon is a 15 év alatti igazolt focisták nem hivatalos világbajnokságát.

1996-ra európa legjobb csapatai - a spanyol Sevilla FC , a szlovén NK Jarenina, a cseh FC Zlin és a portugál Sporting Capetownba, Dél-Afrikába utaztak az első világbajnoki döntőre, ahol dél-afrikai, dél-amerikai, ázsiai és amerikai csapatok közül az argentin Platense került ki győztesen.

1998-ban a felnőtt foci-vb lázában égett a Premier Kupa is, mivel vele egy időben és egy helyen, Párizsban rendezték a döntőket. Az ottani helyekért 3200 csapat versengett, és végül a spanyol Athletic Bilbao nyert a bolíviai Academica Tahuichi előtt. Az 1999-es világdöntő a százéves születésnapját ünneplő Barcelonában volt, s az FC Barcelona győzelmével végződött 25 ezres tömeg előtt a Nou Camp-stadionban.

A Nike Premier Kupában szereplő játékosok közül sokan sikeresen folytatják felnőtt pályafutásukat, Ferdinando Torres például az Atlético Madriddal nyerte meg az 1998-as európai döntőt, mára a "nagy" Atletico legújabb sztárja és a 21 év alatti spanyol válogatott tagja.

Magyarországon a Nike az 1996/97-es idényben szervezte meg először 8 csapattal Budapesten a Premier Kupát, ami mára országos tornává nőtte ki magát. Ma ez az egyetlen lehetőség a 15 év alatti korosztálynak arra, hogy ne csak a saját megyéjükből érkezett csapatokkal játsszanak, hanem a megyei selejtezőkön való túljutás után az ország bármely pontjáról érkezett játékosokkal összemérhessék felkészültségüket. A meccsek ugyanis először megyei szinten, majd regionális szinten folynak, így az idén országosan nevezett 126 csapat közül 6 csapat került az április 6-i győri döntőbe a Matáv Compaq Sopron, az Előre SC Békéscsaba, a ZTE, a DVSC, az UTE és az MTK.

A magyar győztes csapat részt vesz a május 3-5-én Lisszabonban rendezendő európai 16-os döntőben, és ha ott az első három között végeznek, akkor bejutnak a világdöntőbe, ami szintén Lisszabonban lesz. A mérkőzések kétszer húszpercesek, a legjobb magyar csapat teljes Nike felszerelést is nyer, valamint kiosztják majd a legjobb kapusnak, góllövőnek és játékosnak járó elismeréseket is. Tavaly harmadik éve nyert a Debrecen csapata, korábban Olasz Focisuli néven, idén a Debreceni VSC képviseli a várost a legjobbak között.