Vágólapra másolva!
Izgalmas és egyben a csoda határát súroló hírrel jelent meg a keddi La Gazzette dello Sport. A világ legnagyobb példányszámú sportlapja szerint Roberto Baggio, az olasz Brescia labdarúgócsapatának csatára két hónappal térdszalag-műtétje után már játékra jelentkezett, s várhatóan vasárnap az Inter elleni bajnokin már leül a kispadra. A lap tudni véli, hogy a Lazio edzője jövőre a jelenlegi kapitány Trapattoni lesz.

Amikor Roberto Baggio január 31-én, az AC Parma elleni Olasz Kupa-találkozón súlyos térdszalag-sérülést szenvedett, senki sem vette komolyan bizakodó nyilatkozatát. "A világbajnokságig visszatérek" - jelentette ki a csatár, cáfolva a visszavonulásáról szóló híreszteléseket. Az orvosok azzal biztatták, hogy fél év alatt felépülhet, ám úgy tűnik, a 21. század első csodáját Roby teheti meg. Alig két hónappal a térdszalag-műtétet követően Baggio játékra jelentkezett, és már csupán Carletto Mazzone vezetőedzőn múlik, hogy vasárnap az Inter elleni bajnokin pályára lép-e.

"Szinte a csodával ér fel. Roberto nap mint nap edz, s ha végez az edzésen, akkor otthon folytatja a felkészülést" - nyilatkozta a játékos menedzsere, Vittorio Petrone az olasz sportnapilapban, hozzátéve, Baggio már képes izokinetikus erőkifejtésre, azaz statikus mozgásra az izom megerőltetése nélkül. "Roby világcsúcsot állított fel, hiszen sérüléséből száz nap alatt felépült. A következő hetek nagyon fontosak lesznek" - célzott a menedzser arra, hogy a hátralévő négy fordulóban még lesz lehetősége Baggiónak arra, hogy akár Giovanni Trapattoni szövetségi kapitánynak is bizonyítsa, helye van a világbajnoki keretben. Roberto Baggio 1990-ben, 1994-ben és 1998-ban is játszott a világbajnokságon.

A kialakult helyzetet a Datasport az 1982-es szituációhoz hasonlította, amikor Enzo Bearzot szövetségi kapitány az utolsó fordulókat követően vette be a válogatott keretbe Paulo Rossit, aki később a Mundiale gólkirálya lett. Rossi akkor töltötte le kétéves eltiltását, s csupán az olasz bajnokság utolsó fordulójára szállt be. Akkor a Juventus 5-1-re verte az Udinesét, 0-0-t játszott a Napolival, és 1-0-re verte a Catanzarót. Rossi ezen a mérkőzésen szerezte egyetlen bajnoki találatát, aztán a vb egyetlen csoportmeccsén sem talált a kapuba. A Brazília elleni középdöntőben viszont három gólt lőtt, s aztán már minden meccsen eredményes volt.

A Brescia a hét végén az Inter vendégeként játszik, április 21-én a Fiorentinát fogadja, április 28-án a Juventushoz utazik, majd május 5-én, a Bologna ellen hazai pályán zárja a szezont. Baggio úgy tervezi, hogy egy hét múlva már biztosan pályára kell lépnie.

A La Gazzette dello Sport még egy szenzációt tálalt: a lap információja szerint a következő idénytől Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz a Lazio vezetőedzője. A 63 éves tréner még a héten aláírja két évre szóló szerződését.