Vágólapra másolva!

A német és a spanyol bajnoknak ez a meccs már a nyolcadik összecsapása lesz az elmúlt három évet tekintve. Az eddigi hét találkozóból hatot a Bayern München nyert meg, vagyis a németek várhatják nagyobb önbizalommal a meccset, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy egygólos előnnyel érkeznek Madridba. A bajorok számára ez a találkozó az év legfontosabb mérkőzése, hiszen már csak a Bajnokok Ligája megnyerésével szerezhetnek valamilyen trófeát a szezon során: a kupából már kiestek, és a bajnoki cím megszerzésére sincsen esélyük.

A németek azonban szinte teljesen biztosak abban, hogy ők fognak továbbjutni, és a magabiztos nyilatkozatok terén természetesen a csapatkapitány, Stefan Effenberg járt az élen: "A Bayern mindig sokkal jobban futballozik, ha nagy a csapaton a teher, és jelen esetben ez mellettünk szól. Nem jelenthet gondot a spanyolok kiverése" - mondta a szőke középpályás, aki az első találkozó egyik főszereplője volt kihagyott tizenegyesével, majd egyenlítő góljával. A Bayern összeállításában az az egyetlen kérdés, hogy ki játsszon a védelem jobb oldalán: a francia Willy Sagnolból az első meccsen Solari, Zidane és Roberto Carlos bolondot csinált, így könnyen lehet, hogy ezúttal Samuel Kuffour játszik majd a helyén. A müncheni mérkőzéshez képest még annyi változás várható, hogy Paulo Sergio helyett Haszan Szalihamidzsics lesz a pályán, aki sokkal jobban el tudja látni a védekező feladatokat.

Márpedig erre minden bizonnyal nagy szükség lesz, hiszen a Realnak mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutáshoz, és a királyi gárda kezdő tizenegyében ismét helyet kaphat Luis Figo. A portugál még nem épült fel teljesen sérüléséből, és a hétvégi bajnokin csak negyedórát játszott, de egy ilyen fontos találkozót nem hagyhat ki. Francisco Pavónt azonban nem tudták összedrótozni, így egyelőre kérdés, hogy ki lesz Fernando Hierro partnere a védelem tengelyében: sokak szerint Vicente del Bosque mester nem Aitor Karankának, hanem Iván Helguerának fog bizalmat szavazni. Két évvel ezelőtt ez bejött.

A másik ágon szinte mindenki lefutottnak tartja a továbbjutást, hiszen a Manchester United az első meccsen idegenben szerzett kétgólos előnyt a Deportivo ellen, de a galíciai csapat még nem adta fel a továbbjutás reményét. A Depornál még emlékeznek arra, hogy októberben 3-2-re nyertek az Old Traffordon, idén pedig az Arsenal ellen kétgólos győzelmet arattak Londonban. Javier Irureta mester a teljes játékoskeretét elvitte Manchesterbe, és csak az utolsó pillanatban dönti el, hogy a 22 focista közül ki kerül be a kezdő csapatba, de várhatóan ugyanazzal a tizeneggyel kezd majd, amellyel az első meccsen. Egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Mauro Silva és Sergio játéka kérdéses.

A másik oldalon már több hiányzó lesz, hiszen Roy Keane sérülése, Paul Scholes pedig eltiltása miatt biztosan nem játszhat, és David Beckham sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. A manchesteri keret erősségét jelzi, hogy a csapat így sem lesz gyenge, hiszen legalább Nicky Butt és Juan Sebastian Verón is játéklehetőséghez juthat, és a csapat ismét két csatárral (Solskjaer és Van Nistelrooy) játszhat majd. Alex Ferguson nem győzte emlékeztetni focistáit arra, hogy már csak a sérült csapatkapitány, Roy Keane kedvéért is tovább kell jutniuk, és be kell kerülniuk a fináléba, hiszen az ír futballista ott már pályára léphetne.

Ajánlat:

Görög BL-dráma Barcelonában

Korábban:

A Real akart a Bayern lenni

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?