Vágólapra másolva!
Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Netfórum-DVSC - Kispest-Honvéd 0-0
Debrecen, 2500 néző
vezette: Bukovics.
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Kiss Z., Plókai, Majoros (Turján, 46.), Böőr - Bajzát (Nenadics, 54.), Tiber (Szabó J., 85.). Edző: Dajka László.
Kispest: Tóth J. - Dulca, Lőricz, Téger, Babos Á. - Dubecz, Balint, Németh, Füzi K. (Batrinu, 91.) - Borgulya (Faragó, 57.), Hercegfalvi (Sasu, 57.). Edző: Détári Lajos.
sárga lap: Dubecz (31.), Lőrincz (44.), Plókai (60.), Németh (61.), Turján (87.).
piros lap: Németh (65.).

6. perc: Hercegfalvi a tétovázó védők között hat méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

33. perc: Bajzát indította a bal szélen Böőrt, aki az alapvonal közeléből középre ívelt, az érkező Tiber öt méterről egyből lőtt, Tóth J. azonban bravúrral hárított.

39. perc: Kiss Z. 19 méterről óriási lövést küldött a Kispest kapujára, Tóth J. hatalmas védéssel ütötte ki a bal felső sarokba tartó labdát.

49. perc: Böőr 18 méterről próbálkozott, Tóth J. azonban ismét a helyén volt, a jobb alsó sarok felé suhanó labdát remek vetődéssel ütötte szögletre.

65. perc: Németh buktatta Böőrt a kispesti térfél közepén, a szabálytalanságért sárga lapot kapott, és mivel már volt neki egy, megkapta a pirosat is.

79. perc: Jobb oldali beadást követően kisebb kavarodás alakult ki a DVSC tizenhatosán belül, a leghamarabb Dulca eszmélt, közeli lövését Bíró bravúrral hárította.

Dajka László, a DVSC vezetőedzője a mérkőzés előtt azt mondta: mindegy, hogy hogyan, de győzniük kell a Kispest ellen. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a hazaiak, ám hamar kiderült: a görcsös akarás mellé kevés jó megoldás társul, nincs a csapatban egyetlen olyan játékos sem, aki kulcsszerepet vállalna a támadások építésében. A Loki elképzelés nélkül, pocsékul focizott. Nem volt jobb persze a Kispest sem, de a vendégek elsődleges céljukat elérték, a játék tördelésével, apró szabálytalanságokkal megakadályozták a folyamatos futballt.

Még a magyar átlaghoz képest is borzasztóan gyenge színvonalú meccset láthatott a közönség, gyermeteg hibák, lassú iram jellemezte az egész találkozót. Az utolsó 25 percben emberelőnyben játszhattak a hazaiak, ám ahelyett, hogy fölénybe kerülte volna, éppen ellenkezőleg, a Kispest ragadta magához a kezdeményezést. Ebben az időszakban a fővárosiak el is dönthették volna a három pont sorsát, ám kevés lehetőségükkel nem tudtak élni. A lefújás előtti percekben már a közönség türelme is elfogyott, a gyatra produkciót füttyel, és "dolgozni!", "nagyon gyenge!", "minimálbér!" bekiabálásokkal honorálták.

Dajka László (Debrecen): "Helyzeteink ma is voltak, de ezúttal is kimaradtak. Úgy látszik, teljesen mindegy, hogy melyik csatárkettőst küldöm pályára, gólt egyikőjük sem képes lőni. Csak bízni tudok benne, hogy előbb-utóbb valaki betalál az ellenfél kapujába. Az elmúlt mérkőzések tapasztalataiból leszűrhető: több játékosom is komoly képességbeli hiányosságokkal rendelkezik."

Détári Lajos (Kispest): "Küzdelmes mérkőzésen szereztünk egy pontot. A feltételek nem voltak egyenlőek, de ezt lassan megszokhatjuk, hiszen hat meccsen négy kiállítást kaptunk. Egyesek azt mondják, hogy sok a fővárosi csapat, ez lehet, hogy így is van, de nem hiszem, hogy a játékvezetők dolga lenne eldönteni, ki essen ki az első osztályból. Mi mindent megteszünk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást."

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei