Vágólapra másolva!
Mégis elutazott Debrecenbe a szerdai, Fehéroroszország elleni válogatott labdarúgó-mérkőzésre a sérülésre panaszkodó Gera Zoltán, Pető Tamás viszont a moldovai meccs után ezt is kénytelen kihagyni, bokasérülés miatt. Egyébként a televízió nem közvetíti a találkozót.

Telt ház várható szerdán a magyar-fehérorosz válogatott labdarúgó-mérkőzésen Debrecenben, már csak azért is, mert alig nyolcezres a nagyerdei pálya, s ráadásul bizonytalan a televíziós közvetítés is.

Illetve, hétfő kora esti állás szerint a közvetítési joggal rendelkező Sport5 cégnek, az UFA jogutódjának egyelőre egyik csatornával sem sikerült megállapodnia. Esterházy Márton, a Megasport Média tulajdonosa, a Sport5 magyarországi képviselője szerint kevés az esély arra, hogy egyezség szülessen.

"A válogatott 2002-es programját egyben szerettük volna eladni" - mondta Esterházy ", benne az idei Eb-selejtezőkkel, de nem tudtunk megállapodni az MTV-vel. Pedig nem vagyunk drágák, az áraink a tavalyiak. Aztán próbálkoztunk csak a barátságos meccseket, köztük a magyar-spanyolt is csomagban értékesíteni, nem sikerült. A Sport1 ugyan egy-egy mérkőzést közvetít, mint legutóbb a moldovait, de ez a meccs nem igazán érdekli a csatornát. Úgyhogy valószínű, a magyar-fehérorosz találkozó nem kerül képernyőre, de remélem, a horvátok ellenit már közvetíti valamelyik tévé."

"Olyan magas jogdíjat kérnek, hogy nem tudjuk vállalni" - összegezte az MTV álláspontját Nyáry Zsolt. A Telesport megbízott főszerkesztője azt is hozzáfűzte, hogy folyamatosan tárgyalnak ugyan a jogtulajdonossal, de már csak a többi idei mérkőzésről, mert részükről már eldőlt, hogy szerdán nem lesznek ott Debrecenben.

Ami pedig a szakmát, azaz a csapatokat illeti, a vendégek ma délután érkeznek különgéppel Debrecenbe, s nem kértek edzési lehetőséget, csak szerda délelőttre termet, hogy könnyed kosárlabdázással készüljenek az este fél hatkor kezdődő mérkőzésre.

A magyar keret megfogyatkozott: a hétfői, budapesti edzés után bokasérülés miatt nem tartott a válogatottal a hortobágyi Epona lovasfaluba a NAC Bredában futballozó Pető Tamás. Ugyanakkor a szintén sérülésre panaszkodó Gera ott volt az utazók között, bár szerdai játéka változatlanul bizonytalan.

Tegnap - megfázás és kisebb lábsérülés miatt - Király Gábor sem edzett, ennek ellenére a szövetségi kapitány bízik a Hertha kapusának játékában. Egyébként Gellei Imre ma 10 órakor Balmazújvároson, majd délután fél hatkor a mérkőzés színhelyén, az Oláh Gábor utcai stadionban tart nyilvános edzést csapatának.

Hétfőn az U21-es válogatott is útra kelt Budapestről, csapata szerdán 13 órakor Nyíregyházán mérkőzik a fehérorosz korosztályos együttessel.