Vágólapra másolva!
Az ITV Digital visszavonta a tévéközvetítési jogokért felajánlott 75 millió fontos (28,5 milliárd forint) ajánlatát. A Premiership egyesületeit a döntés nem érinti, de a további 72 ligatag klubvezetői összeülnek, hogy egyeztessék álláspontjukat.

Gyorsan hozzá kell tenni, a fizetős tévévállalat 75 milliós ajánlata már egy kompromisszum eredményeként született, mert a társaság képtelen kifizetni a jogokért korábban kialkudott 178,5 millió fontos összeget. Korábban már beszámoltunk róla: amennyiben a tévé nem tud fizetni, az a klubok halálát is jelentené, mert legjelentősebb bevételi forrásuktól esnének el.

A csőd felé tartó ITV Digital a módosított összeget 50 millió fontra változtatta, s ezt a liga nem fogadta el, ezután emelkedett a tarifa 75 millióra. Jelenleg továbbra is patthelyzet van, a liga részéről nem minden képviselő hisz a csődről szóló híreknek, inkább egyszerűen az ITV Digital mögött álló tulajdonosok manipulációját sejtik, azzal az indokkal a külvilág felé, hogy a vállalkozás részvényesei nem fogadják el az üzleti tervet, ily módon a ligával kötendő új szerződés tervezetét sem.