Vágólapra másolva!
A háromesélyessé vált olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a listavezető Internazionale és a második helyezett Róma együttesére vár nehezebb feladat. A milánói csapat a Chievo otthonába látogat, míg a címvédőt a Milan fogadja. A nevető harmadik a Juventus lehet, amely szerencsés körülmények között vasárnap akár az élre is ugorhat.

Olaszországban az Inter, Roma, Juventus versenyfutás nagy nyertese a torinói csapat lehet, hiszen az utolsó három fordulóban sokkal jobb a sorsolása, mint a vetélytársaké. A hét végén a Juve Salas, Tudor, Montero, Maresca és az Uruguay ellen megsérült Pessotto nélkül a Piacenzához látogat, s várhatóan nyer is. A Piacenzában Novellino edző három eltiltott játékosát kénytelen mellőzni, Lamacchi, Volpi és Sommese helyett Lucarelli, Statuto és Poggi kap majd játéklehetőséget.

A várható összeállítások:
Piacenza: Guardalben - Sacchetti, Lucarelli, Cardone, Tosto - Gautieri, Statuto, Matuzalem, Di Francesco - Poggi, Hübner
Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Iuliano, Paramatti - Zambrotta, Conte, Davids - Nedved - Del Piero, Trezeguet

Nehezebb helyzetben van a bajnok AS Roma, Fabio Capellóék a San Siróban a Milannal meccselnek. A rómaiaknál a La Gazzetta dello Sport szerint Lassissi és Batistuta nem szerepelhet, ellenben az a hír járja, a múlt hét végén agyrázkódást szenvedett argentin sztár már gőzerővel edz. "Készen állok a mérkőzésre. Szeretem Rómát, a csapatért mindent megteszek, és szeretném kitölteni a szerződésemet. Utána viszont már csupán egy cél vezérel: Angliában szeretnék játszani. London nagyszerű hely, olyan, ahol egy magamfajta öreg fickó még képes lehet a gólszerzésre" - mondta Batigol. A Milanban Ancelotti kénytelen pótolni az eltiltott Serginhót és a sérült hatos fogatot (Redondo, Costacurta, Rui Costa, Jose Mari, Albertini, Contra).

A várható összeállítások:
AC Milan: Abbiati - Roque Junior, Laursen, Chamot, Kaladze - Gattuso, Ambrosini, Donati, Serginho - Inzaghi, Sevcsenko
AS Roma: Antonioli -Panucci, Samuel, Zago - Cafu, Tommasi, Emerson, Lima, Candela - Totti, Montella

A Farkasok akkor lesznek igazán boldogok, ha a Chievo beváltja királycsináló ígéretét, és legyőzi az Intert. A veronaiak sikere biztosíthatja számukra a negyedik helyet, még a hiányzó Manfredini nélkül is. Az Inter az utóbbi hetek botladozásaival elvesztheti első helyét. Georgatos, Vivas, Simic, Vieri, Ventola és Materazzi sérült, szerencsére Ronaldo még kicsit ducin, kicsit sérülten is képes megnyerni egy mérkőzést.

A várható összeállítások:
Chievo: Lupatelli - Legrottaglie, D'Angelo, D'Anna, Moro - Eriberto, Perrotta, Corini, Franceschini - Corradi, Marazzina.
Inter: Toldo - J. Zanetti, Cordoba, Sorondo, Gresko - Seedorf, Di Biagio, C. Zanetti, Dalmat - Recoba, Ronaldo

A másik veronai csapata Lazióhoz látogat, és igazából nem is a mérkőzés rejti magában a legnagyobb izgalmakat, hanem a római klub elnökének, Sergio Cragnottinak a bejelentése, amely szappanopera hosszúságúra nyújtotta az amúgy is terjengős Verón-sztorit. "Vissza akarjuk szerezni Verónt, ez a legfőbb célunk. Az utolsó szót a Manchester United mondja majd ki, de mi készen állunk a szerződtetésére" - jelentette ki az elnök a Corriere dello Sportban.

A 32. forduló párosítása:
vasárnap, 15 óra:
AC Milan - AS Roma
Brescia - Fiorentina
Chievo - Inter
Lazio - Verona
Parma - Atalanta
Perugia - Bologna
Piacenza - Juventus
Torino - Lecce
Udinese - Venezia

Pincési László

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban: