Vágólapra másolva!
A fehéroroszok elleni, büntetőből elért góljával üzent az FC Porto labdarúgócsapatának Fehér Miklós. A válogatott támadó, aki egy éve nem lépett pályára, ezzel jelezte klubjának, kár volt mellőzni őt. A Porto a hét végén a Santa Clara ellen játszik, a kiscsapatban pályára léphet Vayer Gábor, az újdonsült apa is.

Érdekes hír jelent meg az egyik labdarúgással foglalkozó internetes honlapon. Fehér Miklós, az FC Porto labdarúgója a Fehéroroszország ellen góljával üzenetet küldött Portugáliába. "Ez a találat üzenet azoknak, akik megakadályoztak a játékban" - nyilatkozta a fiatal támadó, célozva a körülötte lassan egy éve folyó mizériára. Fehér korábban nem fogadta el klubja új szerződésajánlatát, emiatt hónapok óta csak a tartalékokkal edzhet.

"Számomra különösen fontos volt a büntető. Nehéz volt rúgni, sokkal nehezebb, mint ha olyan vállalta volna, aki rendszeresen játéklehetőséghez jut. 5-1-es hátránynál lőttem a gólt, nekem mégis sokat jelentett. Csalódott vagyok a vereség miatt, de örülök, hogy edzőm bízik bennem" - értékelte teljesítményét a csatár, aki ezek szerint egyedül lehetett boldog a találkozót követően. Fehér szerződése nyáron lejár, egyelőre még nem dőlt el, hol folytatja.

Jó hírek érkeztek a másik portugáliai magyar légiós, Vayer Gábor felől is. Az élvonalban szereplő Santa Clara jelenlegi labdarúgója apa lett, a győri kórházban 52 cm-rel és 3,68 kg-mal megszületett fia, aki ugyancsak a Gábor nevet kapta. A boldog apa egyelőre még nem láthatta gyermekét, de reméli, a bajnokság befejeztével azonnal hazarepülhet. Csapata jelenleg a bajnokság 12. helyén áll, a hét végén éppen az FC Portóval mérkőzik.

Pincési László

Korábban: