Vágólapra másolva!
Nehéz mérkőzés előtt áll a Manchester United labdarúgócsapata a hétvégi bajnoki fordulóban, a címvédő ugyanis a Chelsea-vel csap össze, míg az előtte lévő két együttes, az Arsenal és a Liverpool hazai pályán kiesőjelölteket fogad.

Az Arsenal annak ellenére vezet egy ponttal a Premeir League-ben, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott vetélytársainál. A londoni csapat a hétvégén a jelenleg kiesőhelyen álló Ipswich Town gárdáját fogadja, azaz kijelenthető: a tét mindkét formáció számára olyan nagy, hogy abból csak jó, izgalmas összecsapás sülhet ki.

A hazaiak együttesébe hosszú térdsérülését követően végre visszatér Ashley Cole, sőt Ray Parlour, valamint Francis Jeffers is játékra jelentkezett. A középső védő posztján Adams és a lett Stepanovs kirobbanthatatlan, Arsene Wenger csupán amiatt sajnálkozhat, hogy két stabil kezdője, Sol Campbell és Sylvain Wiltord térdszalag-sérülés miatt akár a világbajnokságról is lemondhat.

Az Ipswich menedzsere, George Burley sem lehet nyugodt, hiszen edző helyett akár kórházigazgató is lehetne. Nyolc hiányzójához a hét közepén csatlakozott Jermaine Wright is, míg Jim Magilton családi okok miatt hiányzik, fia, a hatéves Adam ugyanis súlyos beteg. Tavaly ebben a párosításban 1-0-s hazai siker született, igaz az Ipswich összesen egyszer tudott győzni a Highburyben, még 1979 augusztusában 2-0-ra.

Az üldözők közül az Ágyúsoktól a tabellán jelenleg egy pontra lévő Liverpool az utolsó előtti Derby Countyt fogadja. Houllier mester nem számolhat a súlyos bokasérülést szenvedett német Dietmar Hamannra, ellenben visszatérhet Emile Heskey, aki immáron két hete pihen. A Derbyből az észt kapus Mart Poomon kívül, Craig Burley és Brian O'Neil maródi, Rob Lee viszont ismét kezdő lehet. Tavaly meglepetésre a Derby pontot lopott az Anfield Roadról, ennek ellenére Owenék már öt mérkőzés óta nem kaptak ki ellenfelüktől. Utoljára 1998 novemberében fordult elő az a csúfság, hogy a 'Pool kikapott a Derbytől otthon.

A Manchester United van a legnehezebb helyzetben, a címvédőnek ugyanis az ötödik helyen álló Chelsea otthonában kell pályára lépnie. A hazai együttesben ismét elfoglalja helyét a védelemben a nigériai Babayaro, ám a középső védő Gallas, a horvát Stanic és a finn Forssell csak a lelátóról szemlélheti az eseményeket. Sir Alex Fergusonnak várhatóan kényszerből kockáztatnia kell, s be kell vetnie a nem teljesen egészséges, mellesleg BL-elődöntőre készülő Veron, Van Nistelrooy, Barthez triót - ha már Beckham és Keane amúgy sem játszhat. Kezdő lesz viszont a norvég Solskjaer, akit Bobby Chalrton a legjobb csatárnak tart. "Úgy gondolom, ő a világ legjobb befejező csatára, akit valaha láttam. Magabiztos, szemfüles a kapu előtt" - jegyezte meg az 1966-ban világbajnoki címet nyert egykori labdarúgó.

A hétvégi program:
szombat, 12 óra: Chelsea - Manchester United
15 óra: Bolton - Tottenham, Leeds - Fulham, Leicester - Aston Villa, Liverpool - Derby, Middlesbrough - Blackburn, Newcastle - Charlton, West Ham - Sunderland
17.15: Southampton - Everton

vasárnap, 15 óra: Arsenal - Ipswich

Pincési László