Vágólapra másolva!
Akár a hét végén bajnok lehet a Bayer Leverkusen labdarúgócsapata. Klaus Topmöller együttese a Werder Brement fogadja, ám a nagy vetélytárs Dortmund győzelmi esélyei sem rosszak az utolsó előtti Kölnnel szemben. A forduló rangadóját Münchenben játsszák, ahol a Hertha vendégeskedik.

Ha matematikailag még nem is, gyakorlatilag már-már bajnokként ünnepelhet a leverkuseni közönség szombaton a Bremen elleni hazai bajnokin, igaz ehhez meg is kellene nyerni az összecsapást. A Bundesligában öt pont előnnyel vezető Bayer utoljára 1995 februárjában kapott ki a Werdertől hazai környezetben, várhatóan most sem szakad meg a szép sorozat. Amíg Topmöller minden játékosa egészséges, addig Schaaf nem számíthat a Blank, Bogdanovic, Bode, Tjikuzu négyes szereplésére. Visszatér viszont a kezdőcsapatba Lisztes Krisztián. A Werder-hívek mellett a Dortmund fanatikusai bíznak a legjobban a Bréma sikerében, hiszen csak így foghatják be az éllovast.

A Borussia az utolsó előtti helyen álló Kölnt fogadja, s a győzelemmel szeretné helyreállítani a világ rendjét. Tavaly a "Kecskések" pontot raboltak a Westfalenstadionból (3-3), megszakítva ezzel a Dortmund hét mérkőzésből álló győzelmi sorozatát. Hazai részről Heinrich, Reina és Dede hiányzik, kölni oldalon az eltiltott Sichone mellett Arveladze, Timm és Laslandes sérült. Amennyiben a Dortmund pontot veszít, a Leverkusen pedig nyer, eldől a bajnoki aranyérem sorsa.

A forduló rangadóját Münchenben játsszák, ahol a címvédő Bayern az egy ponttal mögötte lévő Herthát fogadja. A tét nem kicsi, a bajnoki harmadik hely ugyanis BL-indulást ér, ami minőségileg és anyagilag is többet ér, mint a negyedik, UEFA-kupás pozíció. Bajor részről Zickler sérülése az egyetlen probléma, no meg az Effenberg elleni ellenszenv, amit egy nyilatkozata váltott ki. A Herthában Király és Dárdai helyét még a gyengébb válogatottbeli produkció sem ingatta meg, Götz edzőt jobban aggasztja három kulcsembere, Neuendorf, Deisler és Rehmer sérülése. A statisztika is hazai sikert jósol: a Bayern 25 éve kapott ki utoljára a berliniektől az Olimpiai Stadionban. "A müncheni rangadó sorsdöntő lehet, tudjuk ezt, és győzni akarunk" - nyilatkozta magabiztosan a mai Kickerben Falko Götz, hozzátéve, a Hertha számára ez lesz az év mérkőzése.

Egyébként ha már a berlini együttesnél járunk, érdemes megemlíteni egy portugál hírt is. Az O'Jogo című sportnapilap szerint a Hertha élénken érdeklődik a Sporting brazil gólzsákja, Jardel iránt. Dieter Hoeness, a német együttes menedzsere szerint az érdeklődés nagyon komoly, igaz a Jardelért kért 12 millió dollár (3,2 milliárd forint) sem kevés.

Az élvonalban már biztosan bentmaradó Cottbus a másik müncheni alakulatot látja vendégül, a kezdőcsapatban várhatóan csak Miriuta kap helyet a válogatott játékosok közül. Vincze, Scherbe, Piplica és Feldhoff sérült, Mátyus és Sebők kispados. A vendégeknél Pacult mester nem számíthat Stranzl, Tyce, Ipoua, Winkler és Greilich játékára.

A 32. forduló párosítása:
péntek, 20 óra:
St. Pauli - Hamburg

szombat, 15.30:
Cottbus - 1860 München
Bayern München - Hertha
Schalke - Nürnberg
Leverkusen - Werder Bremen
Dortmund - Köln
Wolfsburg - Rostock

vasárnap, 17.30:
Mönchengladbach - Stuttgart
Freiburg-Kaiserslautern

Pincési László

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban: