Vágólapra másolva!
Király Gábor és Dárdai Pál csapatára, a Hertha BSC-re szombaton nagyon fontos bajnoki vár a Bayern München ellen, amelyen eldőlhet, hogy a berliniek a következő szezonban elindulhatnak-e a BL-ben. A klub azonban ettől függetlenül megkezdte az erősítést a jövő idényre, hiszen tegnap bejelentették, hogy az egyesület leigazolta a lengyel válogatott középpályását, Bartosz Karwant.

Karwan 1976. január 13-án született Tychy városában, és a helyi Sokol Tychy együttesben kezdte pályafutását, ám már 16 esztendősen a GKS Katowicébe szerződött, és az 1992-93-as idényben bemutatkozhatott a lengyel első osztályban.

A következő szezonban már 11 alkalommal lépett pályára, és megszerezte első találatát is. Erre külföldön is felfigyeltek, és 1994 nyarán a belga Anderlecht vette meg. A brüsszeli együttesben azonban nem tudott bekerülni az első csapatba, csak a tartalékok között szerepelt, és fél év elteltével visszatért a Katowicébe.

Hamarosan alapember lett a csapatban, és 1996-ban megnyerte a lengyel szuperkupát. A következő szezonban különösen jól ment neki a játék, hiszen négy gólt szerzett, és ezt követően a Legia Warszawa szerződtette.

1998 novemberében a válogatottban is bemutatkozhatott Szlovákia ellen, és ez valósággal szárnyakat adott neki, az 1998-99-es bajnokságban 12 alkalommal volt eredményes. Ezt követően valamivel kevesebb gólt ért el, de ennek ellenére ekkor stabilizálta magát a nemzeti csapatban, amelyből 2000 óta csak elvétve hiányzott.

A válogatott remek szereplését követően megnőtt iránta az érdeklődés külföldről, a Schalke 04 és a Sunderland is vitte volna, de végül a Herthának sikerült megszereznie, mégpedig félmillió euróért.

Korábban:

A nap játékosa: Anderson Polga (Grémio)