Vágólapra másolva!
A francia válogatott oroszok elleni előkészületi mérkőzésén Alan Boghossian a második félidőben csereként lépett a pályára, és egyre valószínűbb, hogy a veterán középpályás is ott lesz a világbajnokságra utazó keretben. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a World Cupról visszatérve melyik klubban futballozik majd, hiszen szerződése az idény végén lejár a Parmánál. Igaz, érdeklődőben nincs hiány.

Boghossian tagja volt az 1998-ban világbajnoki címet nyert francia csapatnak, és a legutóbbi vébé után szerződött a Parmába.

A két évvel ezelőtt Európa-bajnokság ki kellett hagynia sérülés miatt, és a jelenlegi idény elején is keveset játszott hasonló okokból, az utóbbi időben azonban rendszeresen ott van a pármaiak kezdő tizenegyében. Az együttes a kiesés ellen küzd a Serie A-ban, így Boghossian valószínűleg nem is nagyon bánja, hogy a nyáron lejár kontraktusa, hiszen így ingyen igazolhatóvá válik, és szinte válogathat a csapatokban.

A legkorábban a skót Rangers jelentkezett be érte, a britek már februárban tárgyalni kezdtek a játékos ügynökével, és Boghossian kis híján a szezon közben Skóciába szerződött, de a transzfer akkor meghiúsult.

Most újabb klubokkal hozták kapcsolatba a rendkívül hasznosan futballozó labdarúgót, aki nem csak középpályásként, hanem szükség esetén középhátvédként is bevethető. Szóba került a Paris Saint-Germain, az AS Monaco és a Tottenham is, ám a legkomolyabbnak az angol Fulham érdeklődése tűnik.

A csapat edzője ugyanis nem más, mint a francia Jean Tigana, aki jól ismeri Boghossiant, lévén egy ideig mindketten az Olympique Marseille játékosai voltak, bár együtt sosem léptek pályára, hiszen Boghossian akkoriban csak a tartalékok között játszott. Ennek ellenére nagyra becsüli a válogatott játékost, és mivel együttesében már most is öt francia futballista szerepel, Boghossian számára a beilleszkedés sem okozhat nehézséget.

"Alain iránt több klub is érdeklődik, de eddig csak a Fulhammal tárgyaltam az esetleges transzferről. Védencem nagyon jól ismeri Tiganát, és a Fulhamet remek gárdának tartja" - árulta el a játékos menedzsere, Antonio Caliendo, aki hamarosan el is utazik Londonba, hogy tovább folytassa a tárgyalásokat.

Korábban: