Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi elődöntőjének két spanyol résztvevője, a Real Madrid és a Barcelona meglehetősen eltérően készült a nagy rangadóra: míg a királyi gárda sima győzelmet aratott a Tenerife ellen, és ezzel visszavette a vezetést a táblázaton, addig a katalánok kikaptak a Celta Vigo otthonában, és ezzel a BL-t érő negyedik helyük is veszélybe került.

A madridi egyesületnél Vicente del Bosque alaposan megkeverte a kezdő tizenegyet, igaz, nem jószántából: Iván Helguera ugyanis eltiltás, Zinedine Zidane pedig sérülés miatt nem vállalhatta a játékot. Némi meglepetésre előbbi helyét a brazil Flávio Conceicao foglalta el, és Zidane helyett nem az angol Steve McManaman kapott lehetőséget, hanem Pedro Munitis került be a csapatba. Ez annyi szerkezeti változást eredményezett, hogy Raúl visszalépett a középpálya bal oldalára, és Munitis játszott a csatársorban.

Ennek ellenére a hazaiak gyorsan vezetést szereztek Roberto Carlos szabadrúgásából, amely azonban csak azért találhatott utat a kapuba, mert a lövéstől való félelemben a teljes tenerifei sorfal félreugrott a labda elöl. Némi meglepetésre a kiesés ellen küzdő vendégek azonban egyáltalán nem voltak megilletődve, és megérdemelten egyenlítettek, amikor Esteban Fuertes hátrahúzása teljesen egyedül találta Javi Ventát, és a csatár a kissé kinn álló kapus felett a hálóba emelt. Ekkor a madridiaknál már újabb kulcsember hiányzott Fernando Morientes személyében, akit sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Guti állt be.

A királyi gárda még a szünet előtt visszavette a vezetést, és Raúl megmutatta, hogy előkészítőként is ugyanolyan világklasszis, mint befejező emberként, hiszen parádésan varázsolta a labdát Figo fejére. A második félidőben aztán a Morientes sérülése miatt lehetőséghez jutott Guti is bizonyított, hiszen két gólt is szerzett. Mindezt egyébként csak nagyon kevés fotós örökítette meg, a fotográfusok ugyanis (a két legnagyobb sportnapilap kivételével) tiltakozásuk jeléül bojkottálták a meccset, így protestálva a madridiak radikális szurkolócsoportja, az Ultra Sur ellen, amely rendszeresen dobálni szokta őket.

Ami a Barcát illeti: a katalánok mestere, Carles Rexach már a találkozó előtt is az újságok címlapján volt, mivel kijelentette, hogy ő már eldöntötte: marad-e vagy sem a következő idényre. Nos ez az eredmény (vereség a Celtától) azt ígéri, hogy ha akar, akkor sem tartanak igényt rá. A barcelonaiak számára a vereség különösen sokba kerülhet, hiszen egyrészt Carles Puyol megsérült, és biztosan nem játszhat kedden a Real Madrid ellen, másrészt pedig az utolsó percben a szépítő gólt szerző Rivaldo is sántikálva jött le a pályáról a lefújást követően, és az ő szereplése is kérdéses a BL-ben.

Jellemző egyébként, hogy a spanyol sajtó már most mindent ennek a találkozónak a tükrében néz: a Celta elleni meccs beszámolójában az egyik legnagyobb napilap, a Marca csak a barcelonai sérültekről beszél. Arról, hogy maga a bajnoki miként alakult, egy sort sem lehet olvasni az újságban...

Primera Divisón, 35. forduló:
Real Madrid-Tenerife 4-1 (2-1)
62 215 néző
gól: Roberto Carlos (16.), Figo (42.), Guti (76., 84.), illetve Venta (39.)
kiállítva: Fuertes (82.)

Celta Vigo - Barcelona 2-1 (1-0)
28 000 néző
gól: Mosztovoj (25.), Lopez (62.), illetve Rivaldo (89.)

Las Palmas - Rayo Vallecano 0-2 (0-0)
18 000 néző
gól: Corino (89.), Peragon (90., 11-esből)

A további program:
Alavés - Zaragoza, 18
Bilbao - Sevilla, 18
Espanyol - Villareal, 18
Malaga - Mallorca, 18
Betis - Real Sociedad, 18
Valladolid - Osasuna, 18
Valencia - Deportivo, 20

A 36. forduló párosítása:
április 27., szombat:
Barcelona - Villareal, 21
Real Sociedad - Real Madrid, 21.30
április 28., szombat:
Mallorca - Betis, 18
Osasuna - Las Palmas, 18
Rayo Vallecano - Bilbao, 18
Zaragoza - Celta Vigo, 18
Sevilla - Alavés, 18
Tenerife - Valladolid, 18
Valencia - Espanyol, 18
Deportivo - Malaga, 20

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei