Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten ismét számtalan előkészületi válogatott mérkőzést rendeztek, amelyeken több kiemelkedő teljesítményre is volt példa, és jó néhányan a hét végi bajnokikon is remekeltek, vagyis az álomcsapat összeállítása nem okozott túl nagy gondot. Érdekesség, hogy a tizenegybe bekerült a spanyol másodosztályban futballozó Viktor Onopko is, aki az orosz válogatottban futballozott remekül a franciák ellen.
Frank Rost (német, Werder Bremen): a brémai együttes ismét izgalmassá tette a német bajnoki címért folyó küzdelmet azzal, hogy idegenben legyőzte a Bayer Leverkusent. A brémaiak gyorsan vezetést szereztek Lisztes Krisztián találatával, de ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot, kapusuk Frank Rost bravúrjaira is szükség volt. A portás többek között kollégája, Hans-Jörg Butt tizenegyesét is kivédte.
Thomas Waldoch (lengyel, Schalke 04): a lengyel válogatott alaposan leszerepelt a múlt héten, hiszen hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett Romániától, de Waldoch szerencséjére kihagyta ezt a meccset. A hét végén a Nürnberg elleni bajnokin viszont már a pályán volt, és amellett, hogy elsőrangúan látta el védőfeladát, győztes gólt szerzett. Viktor Onopko (orosz, Real Oviedo): kevés csapat mondhatja el magáról, hogy kapott gól nélkül úszta meg a francia válogatott elleni mérkőzést, de az oroszoknak sikerült ez a bravúr. Ebben elsősorban a kiválóan védő kapus, Ruszlan Nyigmatullin, illetve a középhátvéd, Onopko vállalt főszerepet, utóbbi ráadásul kis szerencsével akár a győzelmet is megszerezhette volna a szbornajának, ám fejese centikkel mellé szállt. Walter Samuel (argentin, AS Roma): a dél-amerikai futballisára két nehéz talákozó várt a múlt héten: előbb a nemzeti csapatban a németek ellen kellett helyt állnia, majd pedig a Serie A-ban a Milan ellenében lépett pályára. Samuel mindkét feladatot tökéletesen látta el, hiszen együttese egyik találkozón sem kapott gólt, arról pedig igazán nem tehetett, hogy a csatárok képtelenek voltak betalálni a milánóiak ellen. Jan Heintze (dán, PSV Eindhoven): a balhátvéd minden bizonnyal a legidősebb futballista lesz a nyári világbajnokságon, hiszen augusztusban tölti be 39. életévét, ám mindez teljesítményén egyáltalán nem látszik. Az Izrael elleni válogatott találkozón is remekül látta el feladatát, ráadául rúgott egy bődületesen nagy gólt, pedig ez utóbbi korábban egyáltalán nem volt jellemző rá.
Fredrik Ljungberg (svéd, Arsenal FC): az Ágyúsok immár a saját kezükben tartják a bajnoki cím sorsát Angliában, hiszen ha nem botlanak meg, akkor nem lehet őket megelőzni. A hét végén az Ipswich Town ellen azonban a csapat alaposan megizzadt a három pont megszerzéséért, és a győzelmet végül a svéd középpályásnak, Ljungbergnek köszönhette, aki kétszer is betalált. A játékos a hét közben, a norvégok elleni barátságos válogatott meccsen is jól futballozott. Rubén Baraja (spanyol, Valencia CF): a valenciai együttes újabb nagy lépést tett a bajnoki arany felé azzal, hogy a Deportivo elleni rangadón begyűjtötte a három pontot. A mérkőzésen a csapat középpályása, Baraja ugyan nem volt eredményes, de ollózása, amely a felső kapufán csattant, gólt érdemelt volna. A hét közben, az északírek elleni válogatott meccsen Baraja már pontosabban célzott, hiszen ott betalált a kapuba. Juan Pablo Sorín (argentin, Cruzeiro): az argentin válogatott újabb nagy skalpot gyűjtött be a múlt héten Németország legyőzésével, és a találkozó legjobbja egyértelműen a dél-amerikaiak játékosa, Sorín volt. A focista ezúttal a középpályán kapott helyet, de ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy remek teljesítményt nyújtson: elképesztű futómennyisége mellett ő fejelte a mérkőzést eldöntő találatot is. Dejan Sztankovics (jugoszláv, Lazio): a rómaiak a forduló leggólgazdagabb mérkőzését játszották a Serie A-ban a Hellas Veronával, és kis híján sikerült elszórakozniuk négygólos előnyüket. Jugoszláv középpályásukon, Dejan Sztankovicson azonban semmi sem múlott, hiszen ő két látványos gólt szerzett: előbb a térdével juttatta a kapuba a labdát, majd pedig egy lágy bokamozdulattal emelte át a játékszert a kissé kinn álló kapuson.
Michael Owen (angol, Liverpool FC): az angolok fiatal támadója remek hetet zárt. Előbb megkapta a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban, amit góllal tett még emlékezetesebbé, majd pedig a hét végén a Derby County elleni bajnoki mérkőzésen kétszer volt eredményes. Mindez a lehető legjobb hír az angolok szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson számára, aki bízik abban, hogy Owen jó formája kitart a világbajnokságig. Julius Aghahowa (nigériai, Sahtar Doneck): a Szuper Sasok nem sokkal a világbajnokság előtt váltottak edzőt, aki rengeteg új játékost behívott a válogatott keretbe, amiért sok kritikát kapott. A skótok elleni győzelem egy időre minden bizonnyal elhallgattatta a kritikusokat, és ebben Aghahowának volt a legnagyobb része, aki kétszer volt eredményes a nemzeti csapatban. Ezt követően a ht végén klubjában, az ukrán Sahtar Doneckben is gólt szerzett.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (április 8-14.)