Vágólapra másolva!
Kétszereplősre módosult a spanyol bajnoki címért folytatott küzdelem, miután a Primera División vasárnapi rangadóján a Valencia egy szerencsés találattal legyőzte a Deportivót, amivel visszavette a vezetést a tabellán. A corunaiak hátránya így a listavezetővel szemben már öt pont, ami a hátralévő három fordulóban behozhatatlannak látszik. Élesedik viszont a harc a negyedik helyért, hiszen a Betis egy pontra felzárkózott a Celta Vigo és a Barcelona mögé.

A két bajnokesélyes rendkívül feszült találkozót vívott egymással, amelyből nem hiányoztak a kisebb-nagyobb szabálytalanságok, de a helyzetek sem. Ez utóbbiból a Valencia teremtett többet magának, ám játékosai rendre pontatlanul céloztak, és a vendégek portásának, Francisco Molinának tulajdonképpen egyetlen egyszer sem kellett nagyot védenie. Ugyanez igaz volt a másik oldalon Santiago Canizaresre is, a Depor a kevés lehetőségét szintén pocsékul (azaz sehogy sem) használta ki.

A vendégek a második félidő elején egy rövid ideig magabiztosabban futballoztak, és amikor a Valencia visszavette a kezdeményezést, sokáig akkor is úgy tűnt, hogy a hazaiak képtelenek begyötörni a labdát a kapuba. Ráadásul szerencséjük sem volt: Rubén Baraja látványos ollózása ugyanis a felső kapufán csattant. A 68. percben azonban eljött az igazság pillanata: Pablo Aimar csavart laposan középre egy szabadrúgást a bal oldalról, és a menteni igyekvő Aldo Duscher olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az egy furcsa gellert kapva védhetetlenül pattant a hálóba. Az argentin középpályás az utóbbi időben rendkívül sokat szerepelt a sajtóban, hiszen ő volt az, aki David Beckham sérülését okozta, de valószínűleg nem örült annak, hogy most ismét sorsdöntő momentum részese volt. A három pont sorsát ugyanis ez az öngól döntötte el, ami azt jelenti, hogy a galíciaiaknak valószínűleg meg kell elégedniük a harmadik hellyel.

Ami a negyedik pozíciót illeti, a szintén Bajnokok Ligája-indulást érő helyért is nagy a küzdelem, amelyhez a Real Betis is csatlakozott. Miután a Celta Vigo szombaton legyőzte a Barcát, a sevillaiak előtt adott volt a lehetőség, hogy egy pontra megközelítsék az említett két gárdát, és nem is hagyták ki a sanszot. Pedig a gárda nem volt valami jó formában, legutóbbi öt meccséből egyet sem tudott megnyerni, ám most a Real Sociedad ellen begyűjtötte a három pontot, köszönhetően portugál támadójának, Joao Tomásnak, aki kétszer volt eredményes. A csatár a második gólja után a szokásos andalúziai gólörömöt is végrehajtotta, vagyis a fejébe nyomott egy zöld kalapot, igaz, azonnal le is kapta onnan.

Nemcsak a táblázat elején, hanem az alsó régiókban is rendkívül izgalmas a helyzet, hiszen még a 13. helyezett Villarrealt is fenyegeti a kiesés veszélye, lévén mindössze két pontra van a búcsúzást jelentő 18. pozíciótól. Ezt jelenleg az Osasuna foglalja el, amely hiába verte meg a múlt héten a Real Madridot, ezúttal kikapott a Valladolidtól. De nem érezheti magát biztonságban a Mallorca, a Las Palmas, a Real Sociedad és a Rayo Vallecano sem, igaz, utóbbitól már az is nagy teljesítmény, hogy most végre elkerült a kieső helyekről, hiszen februárban még menthetetlennek tűnt a helyzete.

Primera División, 35. forduló:
Espanyol - Villarreal 3-1 (2-0)
gól:
Pacheco (7.), Tamudo (25.), Palencia (78.), illetve Arruabarrena (88.)

Malaga - Mallorca 0-0
piros lap:
Sanz (78.), illetve Engonga (68.)

Athletic Bilbao - Sevilla 0-1 (0-0)
gól:
Gallardo (78.)

Alavés - Zaragoza 2-1 (1-0)
gól:
Rebosio (10., öngól), Roura (47.), illetve Vales (74.)

Betis - Real Sociedad 3-0 (1-0)
gól:
Tomás (42., 47.), Benjamín (64., 11-esből)

Valladolid - Osasuna 1-0 (0-0)
gól:
Tote (65.)

Valencia - La Coruna 1-0 (0-0)
gól:
Duscher (öngól, 70.)

A Primera División állása és mesterlövészei

A 36. forduló párosítása:
április 27., szombat:
Barcelona - Villareal, 21
Real Sociedad - Real Madrid, 21.30
április 28., szombat:
Mallorca - Betis, 18
Osasuna - Las Palmas, 18
Rayo Vallecano - Bilbao, 18
Zaragoza - Celta Vigo, 18
Sevilla - Alavés, 18
Tenerife - Valladolid, 18
Valencia - Espanyol, 18
Deportivo - Malaga, 20