Vágólapra másolva!

Luis Figo tagadja, hogy azért gyűjtötte volna be az eltiltást érő második sárgáját a Bayern München ellen, hogy ne kelljen a Nou Campban pályára lépnie. A portugál szerint viszont nélküle is jó esélye van a Realnak, hiszen az ellenfélnél Puyol és Rivaldo nem léphet pályára: "Mindketten remek játékosok, a Barca alapemberei, nekünk jó, ha nem lesznek ott a pályán. Egyébként ne higgyék azt, hogy azért kaptam a sárga lapot, mert nem akartam játszani a Nou Campban. Egyáltalán nem figyeltem, hogy van-e már sárgám."

Ha alaptalanul is, azért érthető, hogy sokan azt gyanítják, Figo direkt alakította úgy a dolgokat, hogy kihagyja a Spanyolországban már-már hisztérikusan várt derbit. A Barcát a Realért elhagyó portugál személye ugyanis a spanyol újságok szerint még mindig korábban soha nem tapasztalt indulatokat vált ki a katalán szurkolókból. Többségük számára Figo az "ősi" Madrid-Barcelona ellentét megtestesítője, aki a legutóbbi barcelonai fellépése alkalmával olyan fokú felé irányuló gyűlölettel szembesült, hogy állítólag a mérkőzés után azt mondta, többet nem játszik a Nou Campban. Ezt az értesülést persze később cáfolta.

Hogy nem a média által felfújt ügyről van szó, azt jelzi, hogy Jorge Valdano, a Real sportigazgatója is úgy nyilatkozott, nem baj, hogy Figo nem játszik a Barca ellen, mert legalább személyesen nem tud majd indulatokat gerjeszteni.

Meglehet, hogy sérülés miatt Figo akkor sem játszhatna, ha nem tiltották volna el. A játékos elmondta, noha tudja, hogy bokasérülése csak hosszú pihenő alatt jöhet rendbe, most legalább egy mecscet kihagy. "A Barcának nagyobb a tét, mint a Realnak, mert a bajnokságban a katalánok kikaptak a Celta Vigótól. Más kérdés, ha veszítünk, akkor a visszavágón már rajtunk lesz nagyobb teher" - mondta a mérkőzésről Figo.

Del Bosque, a madridiak trénere kicsit mérges a hiányzói miatt: "Bosszantó, hogy két kitűnő futballistámat, Figót és Morientest nélkülöznöm kell. Ugyanakkor sajnálom is őket, hogy nem játszhatnak egy ilyen nagy meccsen. A Barcelona a bajnoki tabella jelenlegi állása szerint nem lehet ott a BL következő kiírásában, ezért nincs más választása, mint a végső győzelem."

Erre rímel Carles Rexach mondanivalója is: "Mindhalálig harcolni fogunk. Minden képességünk megvan ahhoz, hogy legyőzzük a Realt. Ha valaki nagy meglepetésként emlegetné a a Barca továbbjutását, annak azt mondom, az igazi meglepetést a Bernabeuban okozzuk majd."

Thury Gábor

Korábban: