Vágólapra másolva!
Belehalt súlyos sérüléseibe Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vasárnap hajnalban brutálisan megvert vezetőedzője. A 37 éves szakvezetőt koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért. A 16-szoros válogatott játékost az FTC és a Matáv Sopron saját halottjának tekinti.

Fotó: SZTÁR Sport

A hétfő estihez képest keddre sokat romlott Simon Tibor állapota, akinél este már agyhalál közeli tünetek mutatkoztak. Este nyolc órakor már kétséges volt, hogy a sportember megéri a szerda reggel hét órára összehívott orvosi konzíliumot. A János kórházban összegyűlt barátok, szurkolók, családtagok és futballisták a helyzetre való tekintettel éjszaka Simon mellett akartak maradni. A Ferencváros egykori tizenhatszoros válogatott játékosán vasárnap óta összesen három műtétet hajtottak végre, melyek során vérömlenyeket távolítottak el az agyából, illetve az utolsóval az arra nehezedő nyomást kívánták csökkenteni. Hiába volt azonban a műtétek sorozata, a szerencsétlenül járt sportember kedden valamivel 23 óra előtt belehalt sérüléseibe.

Simon Tibor 1965. szeptember 1-jén született Budapesten. A Pénzügyőrben kezdett futballozni, 1984-ben a Ferencvároshoz került. Itt lett élvonalbeli játékos, 1991-ben Magyar Kupát, 1993-ban, 1995-ben és 1996-ban bajnokságot nyert a zöld-fehérekkel. Az 1995/96-os idényben tagja volt az eddigi egyetlen magyar Bajnokok Ligája-résztvevő csapatnak. Simon tizenhat alkalommal szerepelt a válogatottban. Edzőként a BVSC, a REAC és a 2002-es tavaszi idény elejétől pedig a Sopron együttesénél dolgozott.

A 16-szoros válogatott játékost az FTC és a Matáv Sopron saját halottjának tekinti. Simon Tibor temetéséről a két klub vezetői később intézkednek.

Az FTC Labdarúgó és Sport Kft. vezetése kéri valamennyi ferencvárosi szurkolót, hogy a szerdai FTC-Győr mérkőzést követően az Üllői úti stadion körüli járdákon egy-egy szál gyertya meggyújtásával, és elhelyezésével békésen emlékezzen meg a népszerű sportemberről.