Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája elődöntő, első mérkőzés:
Manchester United - Bayer Leverkusen 2-2 (1-0)
Old Trafford, 54 000 néző
vezeti: Michel (szlovák)
Manchester United: Barthez - G. Neville (P. Neville 18., helyette Irwin 88.), Brown, Blanc, Silvestre - Verón, Giggs, Butt, Scholes (Keane, 82.) - Solskjaer, Van Nistelrooy
Bayer Leverkusen: Butt - Zivkovic, Lucio, Nowotny (Sebescen, a szünetben), Placente - Schneider, Ramelow, Bastürk (Granjes, 76.), Ballack, Zé Roberto - Berbatov (Neuville, 72.)
gól: Solksjaer (30.), Van Nistelrooy (67.) illetve Ballack (62.), Neuville (75.)
sárga lap: P. Neville (22.), illetve Zivkovic (59.), Zé Roberto (65.)

A 30. percben Van Nistelrooy húzott el a jobb oldalon, a középen érkező Solskjaerhoz játszott, akinek lövése után a labda irányt változtatott Placente hátán, és a hálóba pattant (1-0).

Talán a Manchestert is meglepte, milyen nagy offenzívába kezdett a Leverkusen az egyenlítés érdekében. A második félidőben a hazaiak beszorultak a kapujuk elé, de nem tudták kihúzni kapott gól nélkül. A 62. percben Lúcio iramodott meg a bal szélen, egy keresztlabdával játékba hozta Schneidert, aki középre adott, Ballack pedig ballal egyből a lapu bal oldalába továbbított (1-1).

Nem tartott sokáig a leverkuseniek öröme. A 66. percben Zé Roberto buktatta Van Nistelrooyt a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett rúgta, mégpedig kíméletlen erővel és pontosságal, laposan a jobb alsó sarokba (2-1). Ez volt Van Nistelrooy tizedik BL-találata ebben a kiírásban.

A Bayer azonban nem adta fel, a németek, illetve Toppmöller edző harci kedvére jellemző, hogy nem elégedett meg az egyébként számukra nem is olyan kedvezőtlen eredménnyel, Neuville személyében csatárt hozott be, és három perc múlva kiderült, nagyszerűen döntött. A 75. percben ugyanis nem tudtak felszabadítani a manchesteri védők, és a cserecsatár hat méterről ismét egyenlített.