Vágólapra másolva!
Az első 30 percben szenzációsan futballozó soproni együttes teljesen megérdemelten szerzett háromgólos vezetést, s előnyét szünet után, hősiesen védekezve, majdnem teljesen meg is őrizte. Simon Tiborra, elhunyt vezetőedzőjére emlékezve szép győzelmet aratott a hazai csapat.

A soproniak kedd este elhunyt vezetőedzőjére, Simon Tiborra emlékeztek a szurkolók, játékosok és a sportvezetők az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen. A stadion bejáratánál fekete zászló lengett, a kerítésre "Nyugodj békében Simi" feliratot festették. A csapat öltözője előtt egy fehér lepellel letakart széken gyertyák égtek. A kivetítőn Simon Tiborról készül képsorozatot vetítettek, amely a "Szívünkben tovább élsz" szöveggel zárult. A helyi szurkolók a "Most csak érte küzdjetek!!!" feliratú transzparenssel buzdították a gyászszalaggal pályára lépő játékosokat.

Borsodi Liga, 32. forduló:
Sopron - Újpest 3-1 (3-0)
Sopron, 4000 néző
vezette: Makai
Sopron: Farkas - Csiszár, Szabados, Prazenica - Orabinec, Pintér, Somogyi, Nagy T. (Horváth R., 55.), Tóth I. (Fehér, 62.)- Sira (Bausz, 80.), Tóth M.
Újpest: Posza - Szélesi (Herczeg, 82.), Kozel, Tamási, Lőw - Erős (Poljakovic, 58.), Korolovszky, Sloncik, Piroska - Tokody, Frunza (Móri, 36.)
gól: Tóth M. (6., 29.), Somogyi (19., 11-esből), illetve Móri (51.)
sárga lap: Szabados (78.), Csiszár (90.), Pintér (92.), illetve Korolovszky (6.), Tokody (24.), Tamási (52.), Móri (60.)

Szenzációsan kezdtek a soproniak, akik az első fél órában a három gól mellett két kapufát is lőttek. Ezt követően feljött az Újpest, de az első félidőban Farkas néhány nagy védéssel megőrizte kapuját a góltól.

A második félidő elején az Újpest hamar bevette az idegesen, kapkodva kezdő Matáv hálóját. Támadásban maradtak a vendégek, a soproniak azonban hősiesen védekeztek. Az elhunyt szakvezető, Simon Tibor az első fél órában a parádés futball, a továbbiakban pedig a küzdeni tudás miatt lett volna büszke csapatára.

6. perc: Somogyi 30 méteres szabadrúgását Posza csak kiütni tudta, és a berobbanó Tóth Mihály a kipattanó labdát 6 méterről a jobb alsó sarokba helyezte (1-0).

19. perc: Nagy Tamás szerezte meg a labdát Tamásival szemben, kapura tört és az újpestiek védője nem tehetett mást: lerántotta. A megítélt büntetőt Somogyi magabiztosan helyezte a balra mozduló Posza mellett a jobb alsó sarokba (2-0).

29. perc: Tóth István bal oldalról lőtte középre a labdát, amelyet Tóth Mihály egy pattanás után ballal, 14 méterről látványosan, félmagasan pörgette Posza kapujának bal oldalába (3-0).

51. perc: Korolovszky 18 méteres lövése levágódott a soproni védőkről, éppen a jobbösszekötő helyén robogó Móri elé, aki pár lépést vezette a labdát és 12 méterről a kifutó Farkas mellett a soproni kapu közepébe lőtt (3-1).

A találkozó után kezdődő gyászszertartáson a soproni labdarúgók egymás kezét fogva a kezdőkörbe vonultak, majd kisvártatva csatlakoztak hozzájuk a vendégjátékosok is. Körbeállták a játéktér középső területét, melynek közepén a soproniak technikai vezetője, Fábián Sándor gyújtotta meg az oda leszúrt fáklyát.

Ezalatt a lelátón is gyertyák gyúltak, a szurkolók könnyes szemmel emlékeztek. Később az emlékezés gyertyáit lerakták a soproni kispad sarkába, valamint a pálya közepén felállított emlékhelyekre. A búcsúbeszéd felolvasása és a gyászszertartás hivatalos részének befejezése után a soproni közönség még percekig skandálta a tragikusan fiatalon elhunyt szakember nevét.

Farkas József: "Szereném megköszönni a felügyelő bizottság tagjainak, a soproni szurkolóknak és a játékosoknak azt a segítséget, amit Simon Tibor edzőségének ideje alatt nyújtottak nekünk. Nyugodj békében, Tibi!"

Glázer Róbert: "Nagyon gyengén, rossz felsogásban kezdtünk, a Sopron fél óra alatt eldöntötte a meccset."