Vágólapra másolva!
A Liverpool kispadját a másodosztályú Coventry City kispadjára cseréli Gary McAllister. A 37 esztendős, 57-szeres skót válogatott játékos brit lapértesülések szerint év végén elhagyja a Mersey-parti gárdát, és játékosedzőként dogozik tovább.

Két nap gondolkodási időt kért, majd elfogadta a Coventry City ajánatát Gary McAllister, a Liverpool középpályása. A 37 esztendős, 57-szeres skót válogatott labdarúgó azonban nem csupán játékosnak, menedzsernek is szerződik a kelet-angliai együtteshez. A Coventry, amely a Division One, azaz a másodosztály tizenegyedik helyén fejezte be a bajnokságot, egy hete bocsátotta el eddigi szakvezetőjét, a svéd Roland Nilssont.

"Telefonon próbálom rendezni ügyes-bajos dolgaimat. Elfogadtam a Coventry ajánlatát, de szükségem lesz segítőkre. Tudom, a futball pénzorientált sportág, tisztában vagyok azzal, hogy a klub nem a leggazdagabb. Játékosedző leszek, hogy meddig, még nem tudom. Egy évet biztosan" - nyilatkozta McAllister, aki karrierjét a skót Motherwellben kezdte, onnan 1985-ben a Leicester Cityhez, majd a Leeds Unitedhez szerződött. A leedsi bajnokság után hárommillió fontért igazolt a Coventryhez. A Highfield Roadon 140 találkozón 26 gólt szerzett, s négy év után Gerrard Houllier hívására távozott a Liverpoolhoz.

Pincési László

Ajánlat:

Karitatív sztárlabdarúgók