Vágólapra másolva!
A Serie A történelmi tettre készülő újonca, a bajnokság vége előtt két fordulóval a BL-indulásra jogosító negyedik helyen álló Chievo elnöke, Luca Campedelli a sérüléséből épphogy felépült Roberto Baggiót akarja leigazolni azért, hogy a támadó "vezesse" a veronai kiscsapatot a Bajnokok Ligájában.

A Corriere dello Sport olasz sportnapilap értesülése szerint a 35 éves Roberto Baggiónál két évvel fiatalabb Luca Campedelli már tárgyalást is kezdeményezett a Brescia elnökénél a zseniális irányító leigazolása érdekében. A lombard csapat vezetőségének és a vasárnapi, Fiorentina elleni meccsen két góllal visszatért Baggiónak álláspontja természetesen attól is függ, hogy a közvetlenül a kiesőzóna előtt álló Brescia a hátralévő két fordulóban kiharcolja-e a bentmaradást, vagy visszasoroltatik a Serie B-be.

"Természetesen várnunk kell, minimum egy hét időt kell adnunk egymásnak az érdemi tárgyalások megkezdése előtt. De mindkét fél nyitva hagyta az ajtót, a futballban különben is minden előfordulhat, itt aztán sohasem lehet azt mondani, hogy soha" - okoskodott Campedelli, a Serie A történetének legfiatalabb klubelnöke. A Chievo első embere szuperlatívuszokban nyilatkozott Roberto Baggióról, aki szerinte "hasonlóan inspiráló egyéniség, mint Diego Maradona, Buddha és Nelson Mandela".

Campedelli csatlakozott azoknak az egyre népesebb karához, akik nyilvánosan követelik Giovanni Trapattoni szövetségi kapitánytól, hogy igenis vigye ki Baggiót a japán-koreai vb-re. "Olyasvalami, mint Baggio az Unicef, a WWF vagy az Unesco védelme alá is kerülhetne mint művészeti világörökség" - áradozott Campedelli.

Az olasz sajtóban megjelenő másik pletyka szerint Campedelli már titokban megállapodott a Lazio spanyol középpályásával, Gaizka Mendietával. A szerződés akkor lép életbe, ha a Chievo bejut a Bajnokok Ligájába, ebben az esetben Sergio Cragnotti, a Lazio elnöke kész belegyezni a kölcsönadásba.

Németh Andrea