Vágólapra másolva!
A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán délután előzetes letartóztatásba helyezte a készenléti rendőrség törzsőrmesterét és egy biztonsági őrt, akiket életveszélyt okozó testi sértés gyanújával vettek őrizetbe vasárnap Simon Tibor egykori labdarúgó, edző bántalmazása miatt.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága a döntés után tájékoztatott: a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén halált okozó testi sértés megállapítására lehet alkalmas. A közlés szerint a bíróság a döntés indoklásában kifejtette, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén tartani lehet szökésüktől, elrejtőzésüktől, és veszélyeztethetik a nyomozás eredményességét is.

A zárt tárgyaláson meghozott döntés után Magyar György, a törzsőrmester ügyvédje újságíróknak elmondta: kizártnak tartja, hogy védence lenne az elkövető. Hozzátette: a törzsőrmester nem látszik azokon a fényképeken, amelyeket a Mammut üzletház biztonsági kameráival készített videofilmről kockáztak ki és mutattak meg az ügyvédeknek.

Magyar György szerint nem életszerű az a feltételezés, hogy a most előzetes letartóztatásba került két férfi verte volna meg Simon Tibort. Az ügyvéd sokkal hihetőbbnek tartja, hogy két vendégcsoport szólalkozott össze a bárban, majd az utcán folytatódott a csetepaté. Beszámolt arról: a bíróság szerint a rendelkezésre álló adatok ellentmondásosak, másként emlékeznek a történtekre a vendégek, a biztonsági portaszolgálat és a bár dolgozói, ezért szükséges az ügy további szereplőinek felkutatása.

A bíróság döntése ellen mindkét férfi ügyvédje fellebbezett.

Korábban: