Vágólapra másolva!
Klement Tibor, a soproni futballklub igazgatója a szerdai megemlékezéssel kapcsolatosan elmondta: Simon Tibort a Sopron örökös vezetőedzőjének nyilvánították, s a jövőben ezt a címet nem használhatja senki.

Bodnár László, örökös tiszteletbeli arról tájékoztatta a játékosokat, hogy a vezetőség a rájátszásra olyan labdarúgó-szakembert keres, aki szakmai és emberi kvalitásai alapján elsősorban lelkileg tudja összefogni a társaságot a rájátszásban. Mint megtudtuk, a vezetőség két szakembert már megkeresett, ám dr. Mezey György azért mondott nemet a felkérésre, mert az UEFA-rendszerű edzőképzéssel kapcsolatos elfoglaltsága miatt sokat lesz külföldön a közeljövőben, Nyilasi Tibort pedig lelkileg annyira megrázta Simon Tibor halála, hogy képtelen lenne dolgozni ott, ahol minden Simonra emlékeztetné.

A Sopron szerdán azt az Újpestet verte meg, amely korábban a bajnokságban kétszer is legyőzte őket, egyszer pedig a Magyar Kupából is kiejtette őket. A mostani meccs azonban nem a törlesztésről, hanem a sportemberi tartásról szólt, amelyről a Matáv labdarúgói tanúbizonyságot tettek. Tóth Mihály két góljával rengeteget tett ezért a szép győzelemért ezen a szomorú meccsen. "Nagyon nehéz volt erre a meccsre felkészülni" - mondta a csatár. "A hét eleje óta tartó bizonytalanság, és a hír a tragédiáról, a megvátoztathatatlanról... A körülményekhez képest próbáltunk a feladatra koncentrálni. Mindenképpen szerettem volna góllal búcsúzni Simitől, a csapat pedig győzelemmel. Mindenki átérezte, hogy az Újpestet le kell győzni, hiszen azzal, ha a csapat visszakerült volna a kieső zónába, Simi munkája ment volna kárba. Ez plusz motiváció volt, s a továbbiakban is annak kell lennie. De bár ne így lenne!"