Vágólapra másolva!
A Real Madrid elleni hazai vereség nem tett valami jót a hangulatnak a Barcelona háza táján, és különösen a francia középhátvéd, Philippe Christanval volt elégedetlen. A játékos azt nehezményezte, hogy a királyi gárda ellen csak a kispadon kapott helyet, és kijelentette: ha ez így folytatódik, akkor elhagyja a klubot.

Christanval a nyáron érkezett a katalánokhoz az AS Monacótól, de eleinte legtöbbször csak csereként kapott lehetőséget, hiszen Patrik Anderssont és Frank de Boert nem tudta kiszorítani, de amikor a svéd futballista megsérült, bekerült a kezdő tizenegybe, és nem is nyújtott rossz teljesítményt.

Az utóbbi időben azonban Abelardo felépülésével megint a kispadon találta magát, és így volt ez a Real ellen is, amikor a Barca csupán három hátvéddel állt ki. A holland Michael Reizigernek nem nagyon ment a játék, és a második félidő elején Carles Rexach mester le is cserélte, ám nem Christanvalt hozta be a helyére, hanem egy csatárt, Geovannit, ami érthető volt, hiszen a hazaiaknak támadniuk kellett. A francia védő végül az utolsó húsz percre váltotta fel Abelardót, és éppen ő hibázott a vendégek második találata előtt.

Ennek ellenére a két nappal később megjelent francia sportlapban, a L'Equipe-ben meglehetősen sértődötten nyilatkozott. "Nem voltam a kezdő tizenegyben kedden, és korábban is többször csak a kispadon kaptam helyet. Egy kicsit furcsának tartom, hogy egyik napról a másikra, minden magyarázat nélkül a cserék között találtam magam. Semmi kedvem ahhoz, hogy a kispadot melegítsem, és már fel is vettem a kapcsolatot más egyesületekkel" - jelentette ki a francia futballista, aki sejtetni engedte, hogy Rexach mester csak azért játszatja Abelardót, mert így akarja segíteni, hogy bekerülhessen a világbajnokságra utazó spanyol válogatott keretbe.

"Semmi sem indokolja a mellőzésemet. Tudom, hogy mi van a dolog hátterében, de van, amiről jobb, ha hallgatok" - mondta Christanval sejtelmesen. A Barca mindenesetre a hírek szerint felkészült Christanval esetleges távozására, és ugyanonnan szeretné pótolni, ahonnan ő érkezett: a francia AS Monacótól. A katalánok kiszemeltje a mexikói Rafael Márquez, akit egy évvel ezelőtt még a Real Madrid csábított.

Korábban: