Vágólapra másolva!
Forgalomeltereléssel, útlezárásokkal és a szurkolói düh miatt megerősített rendőrségi erőkkel készül az MTK labdarúgócsapata a szombati örökrangadóra. A Ferencváros vendégjátéka mindig presztízscsata a Hungária körúton. A hazaiaknál ismét pályára léphet Ferenczi István, aki szófiai információink szerint azért utazott haza, mert túl magas fizetése fordított arányban állt pályára lépéseinek számával.

Örökrangadóval folytatódik a Borsodi Liga, s az MTK-Ferencváros összecsapás mindig komoly presztízscsatának számít. A hazai együttes új trénerrel, Popovics Sándorral várja a Fradit, no meg azzal a lélektani hátránnyal, hogy egy esetleges vereség esetén magára húzhatja a második helyezett Zalaegerszeget. A csapatban Győri térdműtétjét követően még lábadozik, így nem szerepelhet, játszhat viszont a váratlanul hazatért Ferenczi. A tehetséges válogatott támadó, akit a német Rüdiger Abramchik külön kérésére szerződtetett a Levszki Szófia, a tréner menesztésével együtt kegyvesztetté vált. Szófiai információink szerint azért vált meg a bolgár csapat a játékostól, mert túl magas fizetése mellett kevés lehetőséget kapott. A Ferencvárosban mindenki felépült, akár Vukmir, vagy Horváth Péter is bevethető.

A nyugati végek szomszédvárainak összecsapásán a Zalaegerszeg a Haladást fogadja, ez mind eredmény, mind érzelmi szempontból izgalomdús összecsapást eredményezhet. A hazaiaknál Egressy bokaproblémái nem jöttek rendbe, lejárt viszont Csóka eltiltása. A szombathelyieknél Szentes Lázár számíthat már Némethyre (nem úgy, mint a besárgult Somfalvira), Szekér, Filipovics és Alex játéka viszont bizonytalan.

A szerdai fordulót követően akár a csalódottak ütközete nevet is kaphatná az Újpest-Videoton összecsapás, bár ez a kitétel főleg a tavasszal hihetetlen gyenge teljesítményt nyújtó székesfehérváriakat illetné meg. A Vidiben nem szerepelhet a harmadik sárga lapját begyűjtő Dvéri, de Gajic combja sincs tökéletes állapotban. Az Újpestben Vagner eltiltása lejárt, Medgyesi viszont hosszú hónapokra kidőlt a sorból.

A Vasas végre megszerezte első sikerét Tornyi Barnabással, így a mester több játékosnak, közte a sokadik virágzását élő Váczi Zoltánnak is pihenőt adott. Az alsóházi csapatok mérkőzésén a Győr az esélyesebb, de helyzeténél fogva a Vasas minden pontért küzdeni fog.

Ugyanez a helyzet a Sopronnal, amely Simon Tibor elvesztését követően is legyőzte az Újpestet, ám az újabb bravúrra ezúttal idegenben, Debrecenben lenne szükség. A Lokiban Bajzát játékát a fegyelmi bizottság határozza majd meg.

Kispesten várhatóan ismét fellocsolják a pályát, s a "pólómérkőzés" talán nem fekszik majd annyira a Zováthot nélkülöző Dunaferrnek.

A 33. forduló programja:
Szombat:
MTK - FTC (m1), 16.30
Győr - Vasas, 17.00
DVSC - Sopron, 18.00
Újpest - Videoton (m2), 18.30
Kispest - Dunaferr, 19.00
ZTE - Haladás, 19.00

Pincési László