Vágólapra másolva!
Továbbra is Dajka László irányítja a DVSC labdarúgócsapatának munkáját. Erről a vasárnap délelőtt tartott megbeszélés eredményeként állapodott az edző a klub vezetőivel.

A Sopron elleni hazai 0-0 utáni sajtótájékoztatón Dajka László bejelentette: amennyiben a vezetők úgy gondolják, hogy a gyenge szereplésért ő a felelős, feláll a kispadról. A tréner már korábban is hangoztatta, hogy a vezetők a téli átigazolási időszakban nem erősítették meg kellőképpen az együttest, szerinte ez vezet a sorozatos kudarcokhoz, és ahhoz, hogy az eredetileg az első hatba pályázó Loki jelenleg a kiesés elkerüléséért harcol.

Szilágyi Sándor ügyvezető igazgató erre reagálva hangsúlyozta: Dajkának már többször is mondták, hogy ne nyilatkozzon ilyesmit, felejtse el ezt a tézisét, ilyen játékosállomány van, ezzel kell az első osztályban maradni. Szilágyit egyébként meglepetésként érte Dajka bejelentése, ezért a mérkőzés után csak annyit tudott mondani, hogy rövid időn belül megbeszélik a történteket.

Az eszmecserére vasárnap délelőtt került sor, az összejövetelen a klub többségi tulajdonosa, az ügyvezető igazgató, az edzők és a játékosok is részt vettek.

"Megbeszéltük az elmúlt időszak eseményeit, és arra a megállapításra jutottunk, hogy nem bontunk szerződést Dajka Lászlóval, tehát a hátralévő mérkőzéseken is ő ül a kispadon. Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, de még nem reménytelenben. Amennyiben a három hazai meccsünket meg tudjuk nyerni, és idegenből is hozunk egy-két pontot, akkor nem esünk ki az első osztályból. Nem értek egyet Dajka Lászlóval abban, hogy nem erősítettük meg a csapatot, a Belgiumból hazatért Kiss Zoltán és korábban a válogatottban is szerepelt Szekeres Tamás állandó tagja az együttesnek, az ő szerződtetésüket a vezetőedző szorgalmazta" - mondta Szilágyi Sándor.

Takács Tibor