Vágólapra másolva!
Eldőlni látszik az angol bajnoki cím sorsa, miután az Arsenal idegenben 2-0-s győzelmet aratott a Bolton ellen, a Premier League legutóbbi játéknapján. Sikerükkel a londoni Ágyúsok öt ponttal vezetnek a címvédő Manchester United előtt, és ha kettejük május 8-i, az Old Traffordon rendezendő összecsapásán egy pontot szerez Arsene Wenger együttese, akkor matematikailag is bebiztosítja bajnoki elsőségét.

Azonban akkor sem történik különösebb tragédia a londoniak szempontjából, ha elveszítik a jövő heti szuperrangadót. Ebben az esetben ugyanis három nappal később, az Everton ellen hazai pályán taszíthatják le trónjáról Sir Alex Ferguson legénységét.

A Bolton elleni összecsapáson nem vacakolt sokat az Arsenal nemzetközi alakulata, és a svéd Ljungberg, valamint a francia Wiltord góljaival már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

Az elkövetkező napokban egyébként tarolhatnak az Ágyúsok, hiszen május 4-én a Chelsea-vel mérkőznek az FA-kupa döntőjében, majd ezt követően jön a már említett manchesteri rangadó, illetve az Everton elleni hazai derbi, így egy hét - szerencsés esetben három nap - alatt a két legrangosabb hazai trófeát is begyűjthetik.

Bolton - Arsenal 0-2 (0-2)
Bolton, 27351 néző
gól: Ljungberg (36.), Wiltord (44.)

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Elbukott a Liverpool

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?