Vágólapra másolva!

A találkozó elején a vendég együttes támadott többet, a vezetést mégis a hazai csapat szerezte meg az első játékrész vége előtt nem sokkal. Hiába egyenlített a Barcelona rögtön a második félidő kezdetén, a Real Madrid könnyedén őrizte az összetettbeli előnyét.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó:
Real Madrid - Barcelona 1-1 (1-0)
Madrid, Bernabeu-stadion, 75 000 néző
vezette: Collina (olasz)
Real Madrid: César - Salgado, Hierro, Helguera, R. Carlos - Makelele, Zidane (F. Conceicao, 46.), Figo (McManaman, 68.), Solari - Raúl, Guti (Pavon, 87.).
Barcelona: Bonano - Puyol, F. de Boer, Abelardo, Coco (Overmars, 46.) - Xavi, Rochemback (Geovanni, 65.), Cocu (Sergi, 75.), Luis Enrique - Kluivert, Saviola.
gól: Raúl (43.), illetve (Helguera 48., öngól)
sárga lap: Michel Salgado (82.), F. Conceicao (86.), illetve Puyol (60.), Saviola (86.)
Továbbjutott: Real Madrid (3-1-es összesítéssel).

3. perc: Xavi 22 méterről próbálkozott, ám lövése elkerülte César kapuját.

17. perc: Frank de Boer 21 méterről elvégzett szabadrúgása megpattant egy védőn, s a labda centiméterekkel kerülte el a jobb kapufát.

20. perc: Zidane került helyzetbe a Barca tizenhatosának a közepén: mesterien elcsavart lövése hajszálnyival kerülte el a meglepett és kiszolgáltatott Bonano kapuját.

30. perc: Raúl iramodott meg a jobbösszekötő helyén, s az előtte szaladó Gutit hozta játékba, aki kissé éles szögből egyből lőtt, ám Bonano védett.

39. Rochemback távoli, lapos lövésébe Cocu "kapott bele", a labda a kapufán csattant. César megsérült az akció során, ám rövid ápolás után visszatért kapujába.

43. perc: Raúl szerzett labdát a Barca térfelének a közepén, Zidane fedezte a védőket, így Raúl még négy-öt lépést meg tudott tenni a labdával, majd balról és ballal, húsz méterről irtózatos gólt akasztott Bonano kapujának a bal felső sarkába (1-0).

46. perc: A Barcelona szurkolói egy égő fáklyát dobtak a Real ultrái közé, a tüzet néhány perc alatt oltották el.

Második félidő:

48. perc: Raúl szöktetése után Guti egyedül vezette rá a labdát Bonanóra, aki kifogta a középpályás ziccerét. Az ellentámadás után Cocu bal oldalról, a Real-térfél közepéről a kapu felé lőtte a labdát, amelybe előbb Saviola, majd Helguera is beleért - öngól (1-1).

68. perc: Xavi bal oldali szögletét az előrehúzódó Abelardo fejelte húsz centivel a kapu fölé.

78. perc: Luis Enrique került ziccerbe a Real kapuja előtt, ám a középpályás a kapusba lőtt.

83. perc: Négy védő gyűrűjében 12 méterre César kapujától Kluiverthez került: a holland ügyesen fordult kapura, s bombája csak centikkel a kapu fölött szállt el.

87. perc: Geovanni 24-ről rászúrta: a labda méterekkel a kapu fölé szállt.

90. perc: Raúl csodálatosan vette át a labdát a Barca tizenhatosánál, ám a labdát nem sikerült a hálóba továbbítania.