Vágólapra másolva!

Soha nem látott biztonsági intézkedések vezették be a szerdai, Real Madrid-Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntőt, miután a találkozó előtt pár órával az ETA nevű baszk terrorszervezet robbantást hajtott végre a Bernabeu Stadiontól mintegy ötvenméternyire. A futballtalálkozó robbanásszerű végkimenetelét a Barcelona határozhatta volna meg, amely kétgólos hátránnyal érkezett Madridba, ám a csapatot sújtó balszerencse-sorozat folytatódott, s végül meg kellett elégedniük a "pontrablással". Az 1-1-es végeredmény azonban a Real továbbjutását eredményezte.

"Sokat szenvedtünk ezen a meccsen. Nem volt könnyű, mert a Barca sokat birtokolta a labdát. Tulajdonképpen az első találkozó már döntött. De most úgy érzem, kilencedik Európa Kupa-sikerünk közelebb van, mint máskor bármikor. Nagyon büszke vagyok, hogy a fináléban újra van spanyol együttes és az a Real Madrid. Vélhetően nagyszerű döntőt játszunk majd a németekkel, s nem szabad őket lebecsülnünk, mert az elődöntőben a Manchestert verték ki" - mondta Raúl, aki a Real Madrid számára megszerezte a vezetést. "Nagyon szomorú vagyok, mert győzelemmel akartunk kedveskedni szurkolóinknak. Nem sok hiányzott hozzá" - nyilatkozta szomorúan Luis Enrique, a Barcelona középpályása.

A Real Madrid továbbjutó csapatának vezetőedzője, Vicente del Bosque azt emelte ki, együttese intelligenciájának köszönheti a döntőbe jutást. "Ma este küzdenünk kellett, nem mintha ez a Barcelona ellen valaha is másképp lett volna. A találkozót nagyban befolyásolta az első mérkőzés, amelyet nagyon okos és jó játékkal 2-0-ra megnyertünk Barcelonában. Az intelligenciánknak köszönhetjük, hogy a fantasztikus spanyol elődöntőből győztesen jöttünk ki. Raúl szenzációs gólt lőtt, ez átsegítette a csapatot a holtponton. Helguera öngólja után átéltem néhány ideges pillanatot, de azért Raúl találatánál már biztos voltam benne, csak mi juthatunk a döntőbe. Semmi felesleges kockázatot nem vállaltunk, egyszerű játékot produkáltunk. Ami a döntőt illeti: kiváló játékosok csatája lesz. Nincs félnivalónk" - nyilatkozta a tréner.

Ugyan a két találkozó egyikét sem tudta megnyerni a Barcelona együttese, és 1-3-as összesítéssel kiesett, Carles Rexach vezetőedző szerint csak a pozitív dolgokra érdemes odafigyelni. "A vereségből adódó nyilvánvaló csalódottság mellett nagyon fontos megfigyelni azt is, ahogyan játszottunk. Úgy érzem, méltósággal vesztettünk. Két kiváló találkozót játszottunk a Real ellen, a kritikus pont a szerencse kérdése volt. Jellemző, hogy az ellenfélnek egyetlen lehetősége volt az első félidőben, azt mindjárt ki is használta. Hozzá kell tenni, hatalmas gól volt, míg a mi legnagyobb lehetőségeinket is hárította a kapus. Rivaldo hiánya persze hátráltatott minket. Képzeljék el, ha a madridiak Raúl nélkül álltak volna fel! Mindkét meccsen kísértett bennünket a balszerencse, s a Real inkább a mázlijának köszönheti a továbbjutást. Úgy érzem, a Real nyeri a döntőt, mert az egyéni képességek terén erősebb. Amikor egy Barcelona-szintű nagycsapat nem nyer kupát, mindig hibaként, bukásként értékelik. Pedig egyre nehezebb odakerülni a végére, nézzék csak meg a Manchester United vagy a Bayern München példáját. A formánk optimizmussal tölt el a hétvégi városi rangadó, az Espanyol elleni bajnoki előtt" - értékelt Rexach.

Az európai lapok gyakorlatilag nyugodtan konstatálták a párharc végkimenetelét, míg a spanyol újságok kivétel nélkül megjegyezték, a Barcelona a második találkozón sokkal jobb volt ellenfelénél, de ez kevésnek bizonyult. Lássunk néhány véleményt!

Sky Sports (angol): Döntetlennel jutott a Real Madrid a fináléba
The Telegraph (angol): A Real jutott a glasgow-i döntőbe
The Times (angol): A Real jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe
Kicker (német): Döntő: Real a Bayer ellen
Welt (német): A Real ellen játszik a Bayer a döntőben
Datasport (olasz): Bajnokok Ligája: Döntős a Real Madrid
Marca (spanyol): A Real Glasgow-ról álmodik
Mundo Deportivo (spanyol): A Barcelona határozta meg a játékot Madridban, de ez kevés volt a glasgow-i kiránduláshoz
Sport (spanyol): A Barca visszatért jó formájához, de ez kevés volt a csodához a Bernabéuban

A fináléra május 15-én, Glasgow-ban kerül sor.

Ajánlat: