Vágólapra másolva!
Pénteken a Sopron-Vasas alsóházi rangadóval kezdetét veszi a magyar labdarúgó-bajnokság történetében először útnak indított rájátszás, amelynek keretén belül a hat legjobb együttes a felső-, a többi az alsóágon csatázik. A hét vége legrangosabb összecsapását, csakúgy, mint egy hete, az örökrangadó, azaz az FTC-MTK mérkőzés jelenti.

Forradalmi, mondhatni történelmi hét vége előtt áll a magyar labdarúgó-bajnokság. A hazai labdarúgás élvonala az elmúlt száz esztendő alatt sok változást megért, akadt olyan bajnokság, amely félbeszakadt, amely tavasz-őszi lebonyolítású volt, zajlottak a küzdelmek tizenhat, tizennyolc csapattal, egy ízben bevezették a döntetlenek utáni büntetőpárbajt. Ami most következik, az viszont újdonság erejével hat: a tizenkét csapatos NB I a hét végén megkezdi az alsó- és felsőházi rájátszást.

A történelmi mérkőzésre már pénteken sor kerül, az alsóház rangadóján a Matáv-Sopron a Vasast fogadja. A hazaiak kispadján most mutatkozik be Bognár György, aki az elhunyt Simon Tibor helyét vette át Sopronban, és aki egyedül az izomhúzódás miatt pihenő Varga Krisztiánra nem számíthat, játszhat viszont a három sárgája miatt egy mérkőzést kihagyó Csiszár. A vendégeknél Tornyi Barabás a sérült Zabos, Tóth A., Simek trió mellett nem számolhat a piros lapja miatt eltiltott Aranyossal sem.

A várható összeállítások:
Sopron: Farkas - Orabinec, Vincze G., Prazenica - Pintér, Horváth R., Csiszár, Somogyi, Tóth I. - Sira, Tóth M.
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Hrutka, Makra - Bükszegi, M'bemba, Polonkai, Tóth N. -Szabados, Váczi.

Az alsóház másik két összecsapásán a Győr a Kispestet, a Debrecen pedig a Haladást fogadja.

A felsőház legnagyobb érdeklődéssel várt párharcára akár azt is mondhatnánk: örök(kké) rangadó - már csak azért is, mert az alapszakaszban éppen egy hete játszott egymással az MTK és a Ferencváros. Akkor, Popovics Sándor bemutatkozó mérkőzésén a zöld-fehérek Horváth Péter góljával győztek. A Fradiban várhatóan ismét kezdőként kap helyet a távozás gondolatával foglalkozó támadó, nem játszhat viszont a két, légiós sérült, Pinte és Jovic. A többi sérült közül Zombori, Penksa és Gyepes is edzett, s a lágyéksérülésre panaszkodó Kapic is vállalja a játékot. Az MTK-ban Győri és Mónos sérült, Branezac letöltötte büntetését.

Izgalmakat ígér a Fejér megyei rangadó is, amelyen a Videoton a Dunaferrt fogadja. Mindkét csapat bravúros győzelemmel zárta az alapszakaszt. A Dunaferr Kispesten nyert 3-0-ra, a csapatból továbbra is csupán a betegségéből még lábadozó Zováth hiányzik. A Videoton Újpesten győzött 3-2-ra, most már csupán a hazai pálya előnyeit kellene kamatoztatnia Várhidi Péter tanítványainak. Gajic és Hamar sérülése rendbe jött, Bekő letöltötte eltiltását, Terjék viszont nemcsak a mostani, de a jövő heti összecsapáson is "büntiben" lesz.

A friss Magyar Kupa-győztes Újpest a bajnokság második helyén álló Zalaegerszeget fogadja. Glázer Róbert nem állíthatja csapatba a térdszalag- és térdizom-szakadást szenvedett Medgyesit, a kupafináléban kényszerből lecserélt Sloncík, valamint Tokody azonban játékra kész. Sőt, ha a szakvezető úgy látja jónak, ismét bevetheti a brazil gólgyáros Túliót is.

A hét végi forduló párosítása,
rájátszás, 34. forduló, felsőház:
szombat:
Újpest - ZTE (m1), 16.30 óra
FTC - MTK (Sport1), 19.30 óra
Videoton - Dunaferr, 19.30 óra

alsóház
péntek:
Sopron - Vasas (m2), 17.30 óra
szombat:
Győr - Kispest, 19 óra
DVSC - Haladás, 19 óra

Pincési László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei