Vágólapra másolva!
A Valencia tegnap 31 év után lett ismét Spanyolország bajnoka. A Turia-partiak kedvező helyzetben várhatták az utolsó előtti fordulót, bár sikerükhöz, mindenképpen győzniük kellett a Malaga otthonában. A narancsmezes vendégek végül 2-0-ra hozták a mérkőzést, első góljukat az egész szezon folyamán kiváló teljesítményt nyújtott argentin védő, Ayala fejelte.

Ayala 1973. április 12-én született Paraná városában, édesapja is profi futballista volt, a hatvanas években Franciaországban játszott. Első klubja a Ferro Carril Oeste volt, ahonnan 1993 decemberében vásárolta meg a River Plate, amelynek tagjaként 1994-ben apertura-győztes volt.

1995 nyarán költözött Európába, az AC Parma vette meg, de azonnal tovább is adta a Napolinak. Három idényt töltött el a nápolyi klubban, majd az 1998-as világbajnokságot követően az AC Milanba szerződött. Milánóban viszonylag keveset játszott, többnyire csak csere volt, így örömmel vette, hogy a Valencia 2000-ben szerződtette. A hispánok négymillió fontot fizettek érte, de jó vásárt csináltak vele. A spanyol klubnál azóta is kiválóan futballozik, az előző idényben a Bajnokok Ligája legjobb védőjének választották meg. Az argentin válogatottból is kihagyhatatlan, ő a nemzeti csapat kapitánya. Rendkívül jól fejel, ezt a tulajdonságát az ellenfél kapuja előtt is ki szokta használni.

Korábban:

A nap játékosa: Ray Parlour (Arsenal FC)