Vágólapra másolva!
Csaknem 100 szurkoló várta hétfőn délután a magyar labdarúgó-válogatottat Pécsett, az újmecsekaljai stadionban, ahol Gellei Imre levezényelte a szerdai, horvátok elleni barátságos mérkőzésre készülő együttes első edzését. Gera Zoltán, Bódog Tamás, Dárdai Pál és Tököli Attila különösen készül az összecsapásra, ugyanis mind a négy játékos annak idején Pécsett kezdte a futballkarrierjét.

A vb-re készülő horvátok külön kérésére lesz a szerdán 17 órakor kezdődő találkozó helyszíne a baranyai megyeszékhely, ahol a PMFC újmecsekaljai stadionját csaknem 40 millió forintos költséggel felújították: új öltözőket építettek, megszépült a lelátó, korszerűsítették a sajtóhelyet, és VIP-páholyt is kialakítottak. Hétfőig csak 2000 belépő kelt el, de a rendezők szerint nagyobb rohamra szerdán, a helyszínen lehet számítani, mert Horvátországból is sokan érkeznek.

Gellei Imre szövetségi kapitány a mérkőzést illetően optimista: "Bízom benne, hogy felnövünk a feladathoz játékban és eredményességben is. Tudomásul kell venni, hogy ez a szerda nem hivatalos UEFA-időpont, ezért néhány, külföldön játszó labdarúgóról, így Fehér Csabáról, Bodnár Lászlóról, Kabát Péterről le kellett mondanom, rájuk a klubjuk számít ezen a napon." Gellei a keddi tréning után hirdeti ki a vb-résztvevő horvátok elleni kezdőcsapatot.

Déli szomszédaink játékosai kedden délután futnak be Zágrábból, és este 6-kor már edzeni fognak Újmecsekalján. "A bejelentett tizennyolc helyett csak tizenhét labdarúgóval indulunk kedden kora délután a zágrábi Hotel Sheratonból Pécsre" - tájékoztatott Adolf Kozul, a Horvát Labdarúgó Szövetség szóvivője. A létszámcsökkenés oka, hogy a sérült Seric, valamint Vranjes mellett (a BL-döntőre készülő Bayer Leverkusen játékosát Toppmöller edző nem engedte el) sérülés miatt nem vállalhatja a játékot Simic, az Internazionale védője sem.

A Vecernji list című zágrábi újság azt írta hétfőn, hogy amikor a kiesetteket próbálja pótolni Mirko Jozic horvát szövetségi kapitány, akkor választása az utánpótlás-válogatottból Marko Babicra (Bayer) vagy Goran Rubilra (Nantes) esik majd. A létszámcsökkenés nem aggasztja Jozicot, mert - mind mondta - különben is hat cserelehetőségben egyezett meg a vendéglátókkal. "Könnyebb sérülést szenvedett Butina, a Dinamo Zagreb kapusa is a horvát bajnokság hét végi utolsó fordulójában. Ha emiatt nem jöhet ő sem, akkor a Hajduk Splitből Pletikosa tart velünk Pécsre" - tette hozzá a szóvivő.

Horváth László