Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntőbe jutott Bayer Leverkusen vezérkarának figyelme természetesen már a következő szezonra irányul, ami teljességgel érthető, hiszen Ballack biztos távozása mellett a gyógyszergyáriaknak fel kell készülni Lúcio és Zé Roberto esetleges távozására is. Utóbbi pótlására a Bayer az 1860 München középpályását, Daniel Bierofkát kívánja szerződtetni.

Bierofka 1979. február 7-én látta meg a napvilágot Münchenben, és már korán beleszagolhatott a labdarúgás légkörébe, édesapja, Wilhelm ugyanis profi futballista volt, és az 1860 München színeiben kergette a labdát. A kis Daniel első klubja az SpVgg Feldmoching volt, majd a szintén Münchenhez közeli SpVgg Unterhachingban szerepelt.

A tehetséges ifjúra a Bayern München is felfigyelt, és tizenévesen leigazolta őt. Bierofka amatőrszerződést kapott, és a bajorok tulajdonképpeni második együttesében szerepelt a német labdarúgás harmadik vonalában. Az 1997-98-as szezonban még csak egy mérkőzésen lépett pályára a Bayern amatőrei között, a következő idényben viszont már 19 találkozón vetették be, és egy gólt is szerzett. Az ezt követő bajnokságot is itt kezdte, de esélye sem volt arra, hogy bekerüljön a müncheniek sztárokkal teletűzdelt első csapatába, éppen ezért klubot váltott, és a város másik egyesületéhez, az 1860 Münchenhez igazolt. Werner Lorant azonban bízott benne, és bevetette a Leeds United elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben, ahol Bierofka olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy bennragadt a csapatban.

Szép lassan kiszoríthatatlan lett az Oroszlánosok tizenegyéből, az előző szezonban és most véget ért pontvadászatban már meghatározó játékosa volt a "kis Münchennek". A Leverkusen már régóta vadászik rá, Rainer Calmund, a gyógyszergyáriak menedzsere rendkívül jó véleménnyel van róla, ami talán elegendő is lesz a három-négymillió fontos vételár kifizetéséhez.

Korábban:

A nap játékosa: Roberto Fabián Ayala (Valencia CF)