Vágólapra másolva!
Ágyéksérülése miatt nem vállalhatja a játékot Lisztes Krisztián a délután öt órakor kezdődő Magyarország-Horvátország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésen. Helyette a Vasas játékosa, Tóth Norbert jut lehetőséghez.

Szinte az utolsó pillanatban, a délelőtti könnyű, átmozgató edzés után derült ki, hogy a 17 órakor kezdődő magyar-horvát válogatott labdarúgó-mérkőzésen nem játszhat Lisztes Krisztián. A Werder Bremen középpályása már régebben bajlódik ágyékizom-sérüléssel, s ez nem javult annyira, mint amennyire remélte, így nem tudja vállalni a játékot. Sőt, hosszabb pihenésre és kezelésre lesz szüksége. Helyére Gellei Imre szövetségi kapitány a Vasas játékosát, Tóth Norbertet állítja a kezdőcsapatba.

A horvátok is kihirdették kezdőcsapatukat, de Mirko Jozic szövetségi kapitány legnagyobb gondját Igor Tudor hiánya jelenti. A 24 éves Juventus-játékosra műtét vár, jobb bokája már nem bírja a terhelést, így nem vehet részt a világbajnokságon. "Hatalmas hátrány, hogy nem számíthatok rá, így csapatunk legalább húsz százalékkal gyengült. A sok változás miatt nem is annyira a győzelem a célunk, sokkal inkább, hogy kipróbáljak néhány játékost és megtaláljam a válogatott kiegészítő embereit" - mondta a kapitány. Érdekesség, hogy Jozic irányításával a válogatott mindössze egyszer szenvedett vereséget (Dél-Korea ellen 2-0-ra), gólkülönbsége pedig imponáló, 23-7-es.

Az előzetes érdeklődés alapján a pécsi rendezők legalább 5-6000 nézőre számítanak a város első válogatott meccsén. Az összecsapást az osztrák Stuchlik vezeti.

A várható kezdőcsapatok:
Magyarország: Király - Bódog, Dragóner, Juhár, Lőw - Sowunmi , Pintér, Dárdai, Tóth N. - Tököli, Waltner
Horvátország: Butina - Saric, Sablic, Simunic, Jarni -Tapalovic, N. Kovac, Rapaic - Vugrinec - Maric, Olic

Ajánlat:

Horvátország

Korábban:

Fórum:

Gellei elégedett