Vágólapra másolva!
A horvátoktól szerdán Pécsen elszenvedett 2-0-s vereség ellenére elégedetten értékelte játékosai teljesítményét Gellei Imre, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Balszerencsés vereséget szenvedtünk" - mondta a szakvezető. "A két kapott gól ellenére úgy érzem, jól védekeztünk, és csatáraink is sokkal több helyzetet dolgoztak ki, mint a horvátok. Sajnos ezeket nem lőttük be, és a futball törvényszerűsége, hogy rúgott gól nélkül nem lehet jó eredményt elérni. Külön gondot jelentett, hogy több kulcsjátékosom sérülés miatt hiányzott, ráadásul Bódog az első negyedóra végén bokatörést és szalagszakadást szenvedett a jobb lábán."

Gellei szerint a szerdai játék biztató volt a jövőre nézve. Különösen a legutóbbi, fehéroroszok elleni 5-2-es vereség után. "Érezhető volt a javulás, a küzdőszellemmel, az akarattal sem volt gond" - folytatta értékelését a szövetségi kapitány. "El kell ismernünk, hogy a horvátok még így, kissé tartalékosan is jobbak, de éppen a hozzájuk hasonló erős ellenfelekkel szembeni mérkőzésekre van szükség, ha fel akarunk zárkózni az európai középmezőnyhöz és helyt akarunk állni az ősszel kezdődő Eb-selejtezőkön."

Gellei csapata legközelebb augusztus 21-én lép pályára: Budapesten fogadja a spanyol válogatottat a 75 éves Puskás Ferencet is köszöntő mérkőzésen.

Korábban:

Kikapott a horvátoktól a futballválogatott

Fórum: