Vágólapra másolva!
A dán válogatott gőzerővel készül a világbajnokságra, keretében az Udinese szélsőjével Martin Jörgensennel. A játékos már öt éve futballozik Olaszországban, de a világbajnokság után könnyen elképzelhető, hogy Németországba költözik, a Schalke 04 ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a klubcserét illetően.

A 179 centiméter magas és 78 kilogramm súlyú Jörgensen 1975. október 6-án született Örstedben. Alig múlt tizennyolc éves, amikor az Aarhus GF színeiben bemutatkozhatott a dán első osztályban. A fiatal játékos az 1993-94-es szezonban még csak hat alkalommal kapott lehetőséget, ám két gólja bizonyította: lehet rá számítani.

Ezt a klub vezetői is észrevették, s a következő három szezonban egyre több és több lehetőséget adtak neki. Már kulcsembere volt az Aarhusnak, amikor 1997 nyarán az Udinese megvásárolta a korábban Dániában 82 bajnoki mérkőzésen 14 gólt szerzett játékost.

Itáliai debütálására sem kellett sokat várni, már 1997. augusztus 31-én bemutatkozhatott a Fiorentina elleni, 3-2-es vereséggel végződött hazai találkozón. Első évében még nem volt biztos csapattag, ám később elképzelhetetlen volt az udineiek kezdőcsapata nélküle, akárcsak a dán válogatotté, amellyel részt vett az 1998-as világbajnokságon.

Az idei bajnokságban elég sokat bajlódott különböző sérülésekkel, de így is majdnem karriercsúcsot ért el a rúgott gólok tekintetében, hiszen hat találatig jutott. Szerződése még hosszú évekig köti a friuli klubhoz, de a német Schalke 04 vezetői kitartóan kapacitálják, hogy csatlakozzon hozzájuk. Jörgensen hajlik is a váltásra, a vétel a hírek szerint 10 millió euró lesz.

Korábban: