Vágólapra másolva!
A Parma nyerte a labdarúgó olasz kupát, miután a döntő visszavágóján 1-0-ra legyőzte a scudettót minap elhódító Juventust. Az első mérkőzésen a torinóiak győztek 2-1-re, ám az idegenben lőtt gólok az UEFA-kupában induló Parmának kedveztek (bár Nakatáék mindenképpen kuparésztvevők lettek volna, ugyanis a Juventus a bajnoki arany elhódításával BL-indulási jogot szerzett.) A spanyol bajnokság utolsó fordulójában a némileg tartalékosan felálló - s BL-döntőre készülő - Real Madrid 3-0-s vereséget szenvedett a Deportivo otthonában.

A szenzációs győzelmet arató Deportivo győzelmével feljött a második helyre a táblázaton, s így már bizonyosan indulhat a Bajnokok Ligájában. Az aranyérmet a Valencia már korábban elhódította, a harmadik - még BL-t érő - helyet a Barcelona a hét végén még elhódíthatja a Real Madridtól, viszont a királyi gárda ha szerdán megnyeri a BL-döntőt, akkor mindegy, hogy hányadik helyen végez hazája bajnokságában.

Olasz kupa, döntő, visszavágó:
Parma - Juventus 1-0 (1-0)
Parma, Ennio Tardini stadion
vezette: Paparesta
Parma: Taffarel - Benarrivo, Sensini, Sartor (Ferrari, 87.), J. Junior - Aimo, Lamouchi, Nakata (Stephan Appiah, 85.), Micoud (Bonazzoli, 82.), Almeyda, Di Vaio
Juventus: Carini - Ferrara, Paramatti, Montero - Cristian Zenoni, Birindelli (Del Piero, 46.), Conte, Zambrotta, Tacchinardi - Amoruso (Trezeguet, 56.), Zalayeta (Salas, 73.)
gól: J. Junior (4.)
A Parma lett a kupagyőztes 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Primera División, 38. (utolsó) forduló:
Deportivo - Real Madrid 3-0 (1-0)
La Coruna, Municipal de Riazor stadion, 35 600 néző
vezette: Lopez Nieto
Deportivo: Molina - Berenguer, V. César, Naybet, Romero - S. Gonzalez, Scaloni, Fran (Amavisca, 83.), M. da Silva, Valerón (Djalmina, 74.), Makaay (Pandiani, 74.).
Real Madrid: S. César - Hierro, Salgado (Geremi 58.), Roberto Carlos, Pavon - Zidane (Guti, 58.), F. Conceicao, Celades, McManaman - Solari (Pedro Munitis, 68.), Morientes.
gól: Makaay (45.), Fran (74.), Pandiani (90.)

A Primera Divisón állása és mesterlövészei

Ajánlat: