Vágólapra másolva!
Louis van Gaal elismerte, hogy tárgyalt a spanyol Barcelona labdarúgócsapatával, s nagy vágyat érez, hogy visszatérjen a katalán együttes élére. A holland szakvezetőt egyedül a közönség nem szívleli, főleg annak ismeretében, hogy érkezése nyomán a klub szabadlistára tenné a brazil Rivaldót és a csapat házi gólkirályát, a holland Patrick Kluivertet.

Kétségtelenül váratlan fordulat lenne, ha bebizonyosodnának a pletykák és a szezon végén távozó Charles Rexach helyét az egykoron már Barcelonában dolgozó holland Louis van Gaal venné át. A markáns szakvezető elismerte tárgyalt a spanyol klubbal. "Nagy vágyat érzek, hogy visszatérjek Barcelonába, a klub és köztem nem került sor örökös válásra. Sokat beszéltem már Joan Gaspart elnökkel. A legfontosabb, hogy én vissza akarok térni, és a Barca, valamint Gaspart is engem akar" - nyilatkozta magabiztosan Van Gaal.

Van Gaal a tervek szerint jövő pénteken, azaz május 17-én venné át a csapat irányítását. A tréner érkezése azonban áldozatokkal jár. A hírek szerint javaslatára a klub kész eladni két talán legértékesebb játékosát, a brazil Rivaldót és a holland Kluivertet - főleg azért, mert futó szerződésük révén még kaphatnának értük pénzt. Van Gaal úgy tervezi, hogy elölről kezdi a csapatépítést. Állítólag már meg is nevezte, kiket szeretne szerződtetni. A listán előkelő helyet foglal el a Manchester United argentin középpályása, Juan Sebastian Veron, illetve a PSV Eindhoven labdarúgója, Mark van Bommel. A középső védő posztjára a tréner az AC Milan játékosát, Fabrizio Coloccinit szemelte ki.

Pincési László

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

FC Barcelona