Vágólapra másolva!
Az első játékrészben az MTK sokkal jobban játszott ellenfelénél, de fölényét nem tudta gólra váltani. A Zalaegerszeg második félidei teljesítményével teljesen megérdemelten nyert, ráadásul a kiállítást követően akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

MTK Hungária - Zalaegerszeg 2-4 (1-1)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
vezette: Megyebíró
MTK Hungária: Vlaszák - Horváth L. (Mónos 66.), Lazic (Juhász 66.), Komlósi, Smiljanic, Füzi Á. - Madar (Czvitkovics a szünetben), Buzsáky, Illés, Zavadszky - Ferenczi
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Král - Nagy L. (Bonchis 90.), Molnár, Ljubojevic, Egressy (Róth 71.) - Waltner (Sabo 92.), Kenesei
gólszerzők: Zavadszky (28.), Juhász (91.), illetve Ljubojevic (44.), Horváth L. (öngól, 59.), Egressy (61.), Róth (87.)
kiállítva: Buzsáky (64.)
sárga lap: Lazic (43.), Buzsáky (56., 64.), illetve Nagy L. (17.), Ljubojevic (23.), Egressy (33.), Kenesei (78.)

25. perc: Ferenczi fejelte le a labdát a kiugró Zavadszkynak, aki fejjel megtolta azt, majd egy kicsit kisodródva a kapu mellé lőtt.

28. perc: Illés ugratta ki Füzit a bal oldalon, aki visszagurított a középen érkező Zavadszkynak és a középpályás a kapuba passzolt (1-0).

44. perc: a Zalaegerszeg végezhetett el szemben a kapuval egy szabadrúgást 17 m-ről. A megpattant lövés után Ljubojevic fejelt a bal sarokba (1-1).

59. perc: a vendégcsapat bal oldali szöglete után Urbán fejelhetett a hazai védők között. A gólvonalon álló Horváth már csak beljebb segítette a labdát (1-2).

61. perc: Kocsárdi húzott el a jobb oldalon és középre ívelésénél Vlaszák hibázott, mivel nem mozdult ki a beadásra, így Egressy könnyedén fejelhetett a hálóba (1-3).

64. perc: Buzsáky felrúgta Urbánt és megkapta második sárga lapját, majd a pirosat is.

87. perc: Róth szép szóló végén a felső kapufát találta el: a labda a gólvonal mögé, majd onnan kipattant, de a csatár becsúszva másodszor is a kapuba juttatta azt (1-4).

91. perc: Illés Juhászt ugratta ki a bal oldalon, aki a rövid sarokba bombázott (2-4).

Popovics Sándor: "Szégyellem magam a játékosok nevében is. Magamra vállalom a felelősséget, akár azt is mondhatjuk: Popovics - ZTE 2-4. Az első félidőben jól játszottunk, azonban az egyenlítő gól nagyon rosszkor jött, a második félidőben pedig teljesen összeomlottunk. Ez a mai MTK menthetetlenül beteg."

Bozsik Péter: "Az első félórában régen látott jó futballt mutatott be az MTK, ekkor nem tudtunk mit kezdeni a kék-fehérekkel. A mérkőzés fordulópontjának az egyenlító gólt tartom, a második félidőben pedig nagyszerűen felpörögtünk, és megérdemelten nyertünk. A bajnoki címről még nem beszélünk, de kétségtelenül nagyot léptünk az első hely felé."

Bánki József

Ajánlat:

Korábban:

Sorsdöntő rangadó a Hungária körúton

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?